(FOTO) Preobrat Domžal v megleni šumi za skok z dna lestvice

Miha Dajčman Miha Dajčman
14.11.2020 19:50

V Kidričevem sta se na preloženi tekmi 9. kroga prve lige pomerila Aluminij in Domžale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Domžale so se z 12 točkami na sedmem mestu izenačile z Bravom, prav ta tekmeca še morata odigrati preloženo tekmo.  
Saso Bizjak

Tekma ob koncu oktobra ni bila odigrana zaradi številnih okužb z novim koronavirusom v vrstah dvakratni slovenskih prvakov. Mirovanje večjega dela moštva pri Domžalčanih ni pustilo večjih posledic, v "šumi" so po preobratu z 2:1 premagali Aluminij.

Rumeni so imeli pobudo prve pol ure srečanja, si priigrali priigrali priložnosti v 4. in 27. minuti, a v zaključku niso bili natančni. Gostitelje je v 43. minuti po protinapadu v vodstvo popeljal 18-letni napadalec David Flakus Bosilj.

Tako je Mariborčan v dresu Kidričanov proslavil prvi gol v sezoni. 
Sašo Bizjak

Tudi v drugi polčas so bolje krenili Domžalčani, v 53. minuti je na 1:1 z mojstrski golom z glavo izenačil Dario Kolobarić, ki je bil udeležen pri večini nevarnih akcij rumene družine. Tudi v v 58. minuti, ko so imeli Domžalčani možnost, da povedejo s strelom iz enajstih metrov. Prodiral je 20-letni Kolobarić, ki je v tem prvenstvu pri petih golih, še dva je dosegel v pokalu, prekršek je storil Aluminijev Luka Petek, sodnik Šmajc pa je pokazal na belo točko. Luka Janžekovič je ubranil strel Senijada Ibričića, ki se znova ni proslavil. Tekma se je razživela.

Naposled, ko se je nad šumo spustila megla, je prišlo do zasluženega preobrata Domžal. Po napaki Nemanje Jakšića na sredini igrišča so Domžalčani krenili proti vratom Luke Janžekovića, akcijo je z lepim strelom s 15 metrov zaključil rezervist Slobodan Vuk in v 77. minuti postavil končni izid 1:2.

Saso Bizjak

Domžalčani so se lepili z dna lestvice, kjer z devetimi točkami ostajata Aluminij in Gorica. Rumena družina ima še eno tekmo manj, odigrati jo morajo z Bravom. Sredina lestvice je za Domžalčan povsem blizu.

"Ta zmaga je prigarana, sploh po zaostanku v prvem polčasu. Potrebno se je bilo potruditi, bili smo nagrajeni," je po tretji zmagi na desetih tekmah prvenstva dejal trener Domžal Dejan Djuranović. Trener Aluminija ​Slobodan Grubor ​je bil zadovoljen s prvim polčasom, tekmo pa so po njegovem mnenju odločile individualne napake v drugem polčasu: "Naredili smo niz napak, ki jih nismo želeli. Na sredini ne bi smeli izgubljati žog, ker nas nasprotnik kaznuje."

Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta