(FOTO) Primorje po 13 letih spet v prvi ligi, Nafta v dodatne kvalifikacije

ŠR
19.05.2024 17:55

Remi brez golov v Sežani je bil ob pomoči Dravinje v Lendavi dovolj za napredovanje Ajdovcev, med tretjeligaše ob Fužinarju še Tabor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ajdovci so dvignili pokal za prvaka druge lige.
Martin Metelko

Prvoligaški nogomet se po 13 letih vrača v Ajdovščino. Nogometaši Primorja so v zadnjem krogu sezone v drugi ligi potrdili prvo mesto in selitev v rang višje. Čeprav so imeli rdeče-črni pred zadnjo nalogo v sezoni le točko prednosti pred drugo Nafto, jim je v Sežani, kjer so jih s tribun podpirali tudi številni navijači, zadoščal že remi brez zadetkov. Lendavčani, ki so na prejšnjih šestih tekmah le dvakrat zmagali in prvo mesto izpustili iz rok, so si namreč privoščili nov spodrsljaj. Dravinja je iz Lendave odnesla zmago z 2:0.

Nogometaši Primorja so vrnitev med prvoligaše proslavili z navijači, ki so pripotovali v Sežano.
Martin Metelko
Martin Metelko

Nafta bo sicer še imela eno priložnost za vrnitev med prvoligaše, kjer je nazadnje igrala v sezoni 2011/12. 23. in 26. maja jo čakata tekmi dodatnih kvalifikacij proti devetouvrščeni ekipi prve lige, Radomljam. Marsikaj bo odvisno tudi od Rogaške, ki si je na igrišču sicer priborila obstanek v elitni slovenski ligi, čaka pa še na odgovor z Brda pri Kranju na pritožbo zoper zavrnjeno licenco. Dravinja je z zmago potrdila drugoligaški status za prihodnjo sezono, točka proti novim prvakom pa ni bila dovolj za Tabor. Sežančani, ki so še minulo sezoni igrali v prvi ligi, se ob že prej odpisanem ravenskem Fužinarju selijo v tretjo ligo. Točko za remi z 1:1 je na gostovanju v Grosupljem osvojila tudi Ilirija. Ljubljančani so tako kot Kraševci sezono končali s 30 točkami, a so jih v bitki za odrešilno 14. mesto prehiteli zaradi boljšega razmerja na medsebojnih tekmah.

Nafta si je v zadnjem krogu privoščila še en spodrsljaj, Dravinja je z zmago potrdila drugoligaški status za prihodnjo sezono.
Tadej Regent
Tadej Regent

Rezultati zadnjega, 30. kroga II. SNL: Triglav Kranj - Jadran Dekani 1:2, Tolmin - Gorica 0:0, Beltinci - Fužinar 6:2, Tabor Sežana - Primorje 0:0, Nafta - Dravinja 0:2, Rudar Velenje - Krka 0:5, Bilje - Bistrica 3:0, Brinje Grosuplje - Ilirija 1:1; vrstni red: Primorje 60 točk, Nafta 58, Beltinci 56, Gorica 53, Brinje Grosuplje 52, Triglav 48, Bistrica 44, Rudar 37, Jadran 36, Bilje, Tolmin in Dravinja po 34, Krka 33, Ilirija in Tabor po 30, Fužinar 24.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta