(FOTO) Uspešen debi novega selektorja: Rakete v Mariboru začele z zmage

Jon Knez Jon Knez
09.06.2022 21:33

Članice slovenske košarkarske reprezentance z 69:63 na prijateljski tekmi v Mariboru premagale Grkinje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rakete so na krilih kapetanke Teje Oblak s šestimi točkami premagale Grkinje.
Andrej Petelinšek

V mariborski dvorani Lukna so se nocoj košarkarske reprezentantke Slovenije na prijateljski tekmi pomerile proti Grkinjam. Šlo je za prvo tekmo na pripravljalnem turnirju in tudi za prvi test raket pod taktirko novega selektorja, Grka Georgiosa Dikaioulakosa. Slovenke so z izjemo prve četrtine vodile skoraj celo tekmo. Kapetanka Teja Oblak je po tekmi dejala, da so zadovoljne, saj so skupaj trenirale le en teden in še to ne vse. "Videle smo, kaj še moramo izboljšati, in to bomo trenirale v prihodnje. Selektor nas je opozoril na izgubljene žoge in slabšo igro pod košem, kar smo proti koncu tekme izboljšale. S Hrvaško bo čisto druga tekma, saj so bolj šuterska ekipa," je povedala. O tem, kako so se po približanju Grkinj v zadnji četrtini vrnile v igro, pa: "Postava, ki je igrala v zadnji četrtini, je zelo dobro odreagirala na selektorjeve nasvete in nismo dopustile lahkih košev. Držale smo rezultat, kar je bilo dovolj za zmago."

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Rakete so tekmo po uvodnem presingu Grkinj pričele defenzivno, a so se na krilih kapetanke in Tine Jakovina hitro vrnile v igro ter začasno prevzele vodstvo. Prvo četrtino so s 23:21, predvsem zaradi trojk kapetanke Aikaterine Sotiriou, dobile gostje. V drugi četrtini se je s skoki in prodori pod koš pri Grkinjah izkazala Artemis Spanou, na slovenski strani pa se je razigrala Eva Lisec, ki je ob Oblakovi prevzemala pobudo domačega moštva in po njeni deseti točki so slovenske košarkarice na odmor po polčasu odšle s sedmimi točkami prednosti.

Andrej Petelinšek

V tretji četrtini so Grkinje začele pritiskati in se približale na dve točki zaostanka, kar je slovenskega selektorja razburilo. Da je svoje izbranke motiviral, se je kasneje poznalo v čvrstejši obrambi in povišanju vodstva po zaslugi razigrane Sare Vujačić. Motivirane so bile tudi Grkinje, ki so imele glasno podporo s klopi in so se v zadnjo četrtino podale s točko zaostanka. V zadnjem delu tekme so po medli igri Slovenk Grkinje prišle do izenačenja, a sta presenečenje s skoki in prostimi meti preprečili Teji - Goršič in Oblak. Prednost sta za končnih šest točk razlike povečali Lea Debeljak in Zala Friškovec.

Andrej Petelinšek

Selektor Gerogios Dikaioulakos je po tekmi rekel, da cilj ni bila zmaga, temveč vzpostaviti energijo. "Trdo smo delali, da dvignemo igro na višji nivo. Moramo še kar nekaj delati na obrambi, ki je tokrat malce pešala. Prepričan sem, da bomo izboljšali igro in se pripravili na Eurobasket prihodnje leto," je še dejal Grk. Rakete v soboto v Mariboru čaka še prijateljska tekma proti Hrvaški.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta