(FOTO) V Kopru gostili več kot 160 tekmovalcev v supanju: Najboljša sta bila Nemec in mlada Madžarka

M.R.
04.09.2023 12:24

V Kopru je ta konec tedna potekalo dvodnevno tekmovanje v supanju, ki se ga je udeležilo več kot 160 tekmovalcev iz devetih držav.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tekmovanje Adria SUP Alps Challenge
Uroš Kekuš Kleva

Med njimi so bili tudi vrhunski suparji evropskega in svetovnega ranga, finalisti in prejemniki odličij zadnjega ICF svetovnega prvenstva na Poljskem. Pomerili so se v različni disciplinah, tudi v suparskem maratonu, saj je bila proga dolga kar 12 kilometrov. V sklopu tekmovanj so se odvijali tudi boji za naslove državnih prvakinj in prvakov v tehnični disciplini, na razdalji 5 kilometrov. 

Uroš Kekuš Kleva

Na najdaljši razdalji sta bila v moški konkurenci najmočnejša Nemca Normen Weber in Hermann Husslein, tretji pa je bil Grk Vasilis Samniotis. V ženskih kategorijah je blestela 16-letna Madžarka Csillag Kocsis. Neverjetna je bila tudi Naja Pinterič, ki je sicer aktualna evropska mladinska prvakinja v kajaku. V ciljnem sprintu je premagala večkratno slovensko prvakinjo Majo Dolžan, ki je bila na koncu tretja.

Uroš Kekuš Kleva

Weber je bil najhitrejši tudi v tehnični dirki, v ostrem podaljšanem ciljnem sprintu je namreč ugnal Grka Samniotisa ter rojaka Husslein. Tudi pri dekletih je bila najboljša že omenjena Madžarka, ki je zmagala pred Brežičanko Najo Pinterič in Grkinjo Penny Tsaoutou.

Uroš Kekuš Kleva
Uroš Kekuš Kleva

Tehnična dirka je dala tudi novega državnega prvaka. To je postal Patrik Šime Olič, ki je bil močnejši od Luke Kožarja in Tomaža Jensterleta. Z drugim mestom v razvrstitvi Sup Alps Trophy je Naja Pinterič postala tudi nova državna prvakinja v tehnični disciplini. Na drugo stopničko je stopila Maja Dolžan, bronasto medaljo pa je osvojila Natalija Fon Boštjančič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta