Kvalifikacije za ligo prvakov: Dobro izhodišče za nekdanjega trenerja Maribora ter dva slovenska nogometaša

M.D.
22.08.2024 15:21

Odigrane so bile prve tekme zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Kako v boju za elitno tekmovanje kaže slovenskim predstavnikom?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Soigralci Korošca Nina Žuglja so se veselili zmage z 2:1 nad Crveno zvezdo.
EPA

V ligi prvakov, v kateri ne bo več skupinskega dela tekmovanja, ampak bo sistem podoben ligaškemu, ima nekaj klubov slovenskih nogometašev že zagotovljeno mesto. V elitnem tekmovanju bomo lahko spremljali Atletico Madrid kapetana slovenske izbrane vrste Jana Oblaka, RB Leipzig Benjamina Šeška in graški Sturm, kjer igrata Tomi Horvat ter Jon Gorenc Stanković. Za mesto med šestintrideseterico pa se bori še 14 klubov, ki so v torek in sredo odigrali prve tekme play-offa lige prvakov. Člani teh moštev so Timi Max Elšnik, Vanja Drkušić (oba Crvena zvezda), Nino Žugelj (Bodo/Glimt) in Kenan Bajrić (Slovan Bratislava).

Potem ko je Crvena zvezda odlično začela sezono v domačem prvenstvu, pa so srbski prvaki na prvi evropski preizkušnji naleteli na razpoložene Norvežane. Pri Srbih je na gostovanju na severu Evrope celotno tekmo odigral Timi Max Elšnik, ki se je pred tedni preselil na Marakano, njegov reprezentančni kolega Vanja Drkušić, ki se je Zvezdi pridružil pred dnevi, pa je obračun spremljal s klopi. Tekma se je končala z zmago norveških prvakov z 2:1, Bodo/Glimt pa bi lahko slavil še z večjo prednostjo. Zaradi poškodbe mišice v kadru gostiteljev ni bilo Nina Žuglja, ki je nazadnje igral 13. julija.

V boju za uvrstitev v ligo prvakov dobro kaže Slovanu iz Bratislave. Slovaški prvaki, ki so v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov premagali Celjane, so na gostovanju pri danskem Midtjyllandu remizirali z 1:1. Za Slovan je vso tekmo igral nekdanji član Olimpije Kenan Barjić, ki je v tej sezoni izpustil le eno od desetih tekem kluba iz slovaške prestolnice.

Med ostalimi obračuni je bržkone največjo pozornost slovenske nogometne javnosti pritegnil dvoboj zagrebškega Dinama z azerbajdžanskim Karabahom. Hrvaški prvaki so pod vodstvom nekdanjega trenerja Maribora Sergeja Jakirovića na Maksimiru slavili s kar 3:0 in naredili velik korak k uvrstitvi v ligo prvakov. 

Rezultati prvih tekem play-offa lige prvakov: Young Boys - Galatasaray 3:2, Dinamo Zagreb - Karabah 3:0, Midtjylland - Slovan Bratislava 1:1, Bodo/Glimt - Crvena zvezda 2:1, Malmö - Sparta Praga 0:2, Lille - Slavia Praga 2:0, Dinamo Kijev - Red Bull Salzburg 0:2.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta