Kvalifikacije za ligo prvakov: Individualna kvaliteta je naredila razliko

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
16.08.2023 15:30

Po dveh porazih proti Galatasarayu Olimpija čaka na nasprotnika v četrtem predkrogu evropske lige

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Turški velikan je tudi na drugi tekmi preskočil zmaje.
EPA

Nič ni bilo s senzacijo. Nogometaši Olimpije so izgubili tudi drugo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Galatasarayu. So se pa v Carigradu odrezali bolje kot v Ljubljani, turški prvak, ki je iz Slovenije prinesel prednost s 3:0, je na domačem stadionu slavil z 1:0.

"V dveh tekmah so odločale podrobnosti. Individualna kvaliteta je naredila razliko, si pa vsi naši fantje zaslužijo pohvale. Odigrali so zelo dobri tekmi, kar pomeni, da stopamo po pravi poti. Razvijamo se, rastemo. Zasluženo smo prišli do takšnih zgodovinskih tekem," je po tekmi, ki jo je z edinim golom odločil nekdanji zvezdnik Interja in PSG-ja Mauro Icardi, dejal trener zmajev Joao Henriques. "Na igrišču so pokazali, da so res močna ekipa. To se vidi že po njihovi tržni vrednosti," pa je o nasprotniku, katerega nogometaši so po Transfermarktu vredni skoraj 250 milijonov evrov – ocenjena vrednost Olimpije je 12 milijonov -, dejal vezist Svit Sešlar.

"Dali smo svoj maksimum, bila je res lepa kulisa. Igrati pred 40 tisoč navijači so sanje vsakega igralca. Nekaterim od nas so se tokrat uresničile, nekaj pozitivnega moramo izluščiti iz te izkušnje," je še dodal 21-letnik iz Slovenskih Konjic. Da bi za napredovanje zeleno-beli morali odigrati življenjsko tekmo, je prepričan bočni branilec David Sualehe: "Dali smo vse od sebe. Že priprava je bila odlična, vendar poraz v Ljubljani je bil previsok. Kljub temu smo poskušali, žal nam ni uspelo, a izkušnja je zelo dobra. Dragocena. Proti takšnim ekipam se lahko naučiš zares ogromno."

Evropska pot slovenskih prvakov še ni končana. S prebojem do tretjega predkroga lige prvakov so si zagotovili uvrstitev v skupinski del konferenčne lige, imajo pa še možnost, da jesen preživijo v rangu višje, v evropski ligi. V četrtem predkrogu drugega najmočnejšega evropskega tekmovanja jim bo nasproti stal boljši iz dvoboja med finskim HJK Helsinki in azerbajdžanskim Karabahom. Na prvi tekmi je z 2:1 slavil Karabah, povratna pa bo jutri v Helsinkih. "Liga prvakov je najzahtevnejše tekmovanje in nam je uspelo priti do tretjega kroga. Galatasaray ima kvaliteto, a menim, da poraz tokrat ni bil zaslužen. Skupno gledano bi si zagotovo zaslužili vsaj en zadetek. Tudi v kvalifikacijah za evropsko ligo je veliko kakovostnih ekip, zato se veselimo novih izzivov," je za klubsko spletno stran še povedal Portugalec na Olimpijini klopi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta