Liga prvakov: Prednost, ki še ne dovoli sanjati

Miha Dajčman Miha Dajčman
11.05.2023 15:37

Inter je na prvi polfinalni tekmi elitnega tekmovanja z 2:0 premagal Milan in je na pragu uvrstitve v finale v Carigradu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
37-letni Edin Džeko je proti Milanu dosegel 16. gol v sezoni.
Reuters

Prvi mestni dvoboj na San Siru v ligi prvakov po osemnajstih letih so bolje začeli črno-modri. Edin Džeko je v vrstah Interja v prvi postavi zaigral namesto Romela Lukakuja in zadel že v 8. minuti. To je bil četrti gol 37-letnega napadalca iz BiH v tej sezoni lige prvakov. Le tri minute kasneje je Henrik Mhitarjan povišal na 2:0, kar je bil tudi končni izid obračuna. Na enajsti tekmi najelitnejšega nogometnega klubskega tekmovanja v tej sezoni so varovanci Simoneja Inzaghija mrežo ohranili nedotaknjeno.

Inzaghi je bil po tekmi zelo zadovoljen s priigrano prednostjo ter predvsem s predstavo njegove ekipe v prvem polčasu. "Lahko bi dosegli celo več kot dva zadetka, a kljub vsemu sem zadovoljen. Imamo prednost, za nameček pa še povratni obračun pred svojimi navijači. Seveda pa ne smemo sanjati, saj nas čaka še veliko dela," je dejal 47-letnik. "Ne zgodi se pogosto, da igraš mestni derbi v polfinalu lige prvakov. Na tekmo smo se dobro pripravili, ves čas smo bili osredotočeni na naše poslanstvo in na koncu se nam je trud obrestoval," je bil srečen Edin Džeko, ki v bogati karieri še ni osvojil lige prvakov, je pa v tem tekmovanju za štiri različne klube (Wolfsburg, Manchester City, Romo in Inter) dosegel že 29 golov.

Trener Milana Stefano Pioli je bil razumljivo nezadovoljen z igro svoje ekipe v prvem delu obračuna. "Iz drugega polčasa moramo izvleči pozitivne stvari. Imeli smo kar nekaj priložnosti. Na povratni tekmi bomo morali v celoti zaigrati bolje, vsaj tako, kot smo v drugem polčasu," je povedal 57-letni trener, ki še verjame, da lahko Milan na povratni tekmi obrne rezultat in se prvič po letu 2007 uvrsti v finale lige prvakov.

Le enkrat v zgodovini polfinalov lige prvakov je ekipi uspelo nadoknaditi zaostanek dveh golov s prve tekme. Liverpool je v sezoni 2018/2019 v Barceloni izgubil z 0:3, na Anfieldu pa slavil s 4:0. Toda Milan že vse od januarja 2016 mestnega tekmeca ni premagal z več kot golom prednosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta