Odbojkarska liga narodov: Po Kubi nad Italijane in Srbe

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
21.06.2024 15:39

Slovenski odbojkarji so v ligi narodov zmagali že devetič in se na lestvici Mednarodne odbojkarska zveze FIVB povzpeli na tretje mesto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Kozamernik je bil proti Kubancem uspešen v bloku in napadu.
Volleyball World

Za slovenske odbojkarje ni ovir. Tudi na drugi tekmi tretjega turnirja lige narodov v Ljubljani so zadovoljni zapuščali igrišče v Stožicah. Po ogorčenem boju so s 3:2 (25:22, 20:25, 25:21, 29:31, 15:8) premagali Kubo, zmagali skupno že devetič na desetih tekmah in obdržali prvo mesto na lestvici tekmovanja. Poleg tega so na lestvici FIVB napredovali na tretje mesto, pred njimi so le Poljaki in Italijani.

Naši odbojkarji so v kubanskih, ki se še potegujejo za nastop na olimpijskih igrah, naleteli na vrhunske posameznike, ki igrajo v najmočnejših evropskih ligah, kot ekipa pa veliko nihajo, kar kaže tudi njihova trenutna uvrstitev na lestvici lige, na kateri so s štirimi zmagami, šestimi porazi in 14 točkami deveti.

Tudi igra Slovencev je nihala, toda v petem nizu so naši fantje zaigrali sijajno in bili od tekmeca boljši v vseh prvinah igre. V obrambi so bili neverjetno borbeni, v napadu pa zanesljivi, tako da so bili Kubanci nemočni. Točke za Slovenijo so dosegli Tonček Štern 21, Čebulj 17, Kozamernik 14, Pajenk in Urnaut po 11, Ropret 3, Mujanović 1.

Izbruh veselja Klemna Čebulja po zmagi nad Kubanci 
Volleyball World

"Kubanci so igrali zelo dobro, tekma je bila izenačena, v petem nizu pa smo prikazali našo najboljšo igro, čeprav smo ob tem naredili tudi kakšno napako. Toda enostavno smo morali več tvegati in narediti razliko v točkah," je pojasnil Klemen Čebulj. "Tekma je bila zelo naporna, zato nam ni bilo lahko, a menim, da smo spet dokazali, da ne popuščamo proti nobenemu tekmecu, kar se nam je na koncu obrestovalo," je izjavil Tonček Štern.

Naši odbojkarji bodo v soboto ob 20.30 igrali z Italijani, v nedeljo ob isti uri na zadnji tekmi turnirja pa še s Srbi. Čeprav v italijanski reprezentanci, ki je aktualna svetovna prvakinja in evropska podprvakinja, manjka več najboljših igralcev, je pričakovati trdo tekmo, saj je ekipa tudi v sedanji igralski zasedbi povzročala veliko težav Poljakom. Morda bo na papirju lažja tekma proti srbski izbrani vrsti, ki v zadnjih nekaj letih ne dosega pričakovanih rezultatov, toda Srbi so poleg Argentincev in Kubancev še vedno v igri za nastop na olimpijskih igrah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta