(ODZIVI) Krznar: Ne bomo se predali po prvem porazu v prvenstvu. Riera: Bili smo dominantnejši

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.09.2023 21:55

Utrujeni Celjani boljši še od Maribora. Damir Krznar: "Optimisti bi rekli super, ker ustvarjamo priložnosti, pesimisti pa, da smo nemočni v kazenskem prostoru."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Pred sedmim krogom sta vodilni ekipi, še edini neporaženi v prvenstvu, štajerski derbi pričakali v različnem vzdušju. Nogometaši Celja so bili kljub četrtkovem izpadu iz Evrope ponosni na opravljeno na mednarodni sceni, ob tem so krog pred tem porazili Olimpijo, ozračje pri vijoličastih je bilo po dveh ligaških remijih proti Rogaški in Domžalam manj pozitivno. Varovanci Alberta Riere so z zmago z 2:0 nepremagani na vrhu prvoligaške lestvice, neprepričljivi vijoličasti, ki bodo na prvi tekmi po reprezentančni pavzi igrali derbi z Olimpijo v Stožicah, pa so doživeli prvi prvenstveni poraz v sezoni.

"Moje prvo spoznanje po tekmi morda zveni čudno - odigrali smo relativno dobro tekmo, dobrih 80 minut. Osvojili smo veliko izbitih žog Celja in prihajali do veliko priložnosti. Realizacija v kazenskem prostoru pa je bila slaba. Velikokrat smo prišli pred vrata, malokrat pa smo zaključili. Preveč je bilo kompliciranja, zato nismo bili nevarni. Morali bi izenačiti, a se to ni zgodilo. Igralcem zamerim zadnjih deset minut, ko je bilo veliko hitenja in odstopanja od načrta, razpadli smo in sledil je drugi gol Celja," je po tekmi dejal trener Maribora Damir Krznar.

"Optimisti bi rekli super, ker ustvarjamo priložnosti, pesimisti pa, da smo nemočni v kazenskem prostoru. Resnica je nekje vmes. Proti takšnemu Celju priti do toliko priložnosti je pohvalno, manjka nam realizacija. Pošteno pa je reči, da je bilo Celje zaradi četrtkove tekme utrujeno. Verjel sem, da bo to naša prednost, da bomo v zadnjih 20 minutah s tempom kaj ustvarili, a se ta ideja ni realizirala," še pravi Hrvat, ki je na Stadionu Z'dežele prvič preizkusil novinca Erica Castra, portugalski napadalec angolskih korenin je začel tekmo. Zaradi poškodbe je bil izven kadra kapetan Martin Milec. Po poškodbi aduktorja je bil znova v prvi postavi Jan Repas.

Riera: Smo kandidati za naslov

Trener Celja Albert Riera ni bil povsem zadovoljen s predstavo svoje ekipe. "Nismo igrali najboljše, a je to razumljivo. Pred seboj imam statistiko, ki pravi, da smo bili dominantnejši v posesti in strelih. Nismo eden od kandidatov za naslov. Smo kandidat. Ne zanima me, kdo so ostali kandidati, imamo svojo pot. Ta je važna," je dejal Španec.

Celjani so tekmo začeli manj dominantno kot zadnje tekme, a so bili kljub temu nevarnejši od Mariborčanov. V 12. minuti so grofje povedli. Aljoša Matko je poslal predložek na levo stran kazenskega prostora, Žan Karničnik pa je z glavo streljal z več kot enajstih metrov, med nogama Andraža Žinića in mimo Ažbeta Juga, ki je obstal na črti. "Žoga mi je šla med nogami, smo se pa že na začetku akcije postavili narobe," je akcijo za prvi gol opisal bočni branilec Andraž Žinić.

Prvi strel Maribora proti golu gostiteljev je v 24. minuti sprožil Marko Božić, Matko Obradović ni imel težav. Dve minuti kasneje pa je po strelu Karničnika posredoval Jug. Novi mariborski napadalec Castro je nekajkrat poskusil s streli od daleč, toda brez uspeha. Lep strel z roba kazenskega prostora je v 32. minuti sprožil Arnel Jakupović, Obradović je odbil v kot, po katerem je Castro slabo streljal z glavo. Prvi polčas se je končal z dolgim sodniškim pregledom sporne situacije v kazenskem prostoru Celja, ko je Mark Zabukovnik igral z roko. David Šmajc se je s pomočjo VAR-a po več kot štirih minutah odločil za prepovedan položaj igralca, ki se je vračal iz ofsajda.

Aljoša Matko je dosegel 16. gol na zadnjih 21 tekmah, petega v tem prvenstvu.  
Andrej Petelinšek

Več prostora sta si namenili ekipi v drugem polčasu, ki pa se ni začel nič bolj atraktivno. Krznar je v 61. minuti Castra in Marka Božića zamenjal z Beharjem Feto in Josipom Iličićem. Ta je po štirih minutah lepo podal Repasu, ki je prodiral, zveznega igralca je kot zadnji v vrstah Celja ustavil Luka Bobičanec, toda Šmajc prekrška ni dosodil.

Matko potrdil dobro formo

V 75. minuti je Jug preprečil povišanje vodstva gostiteljev, ko je v dvoboju ena na ena ubranil strel Aljoši Matku. Josip Iličić je v 84. minuti zadel okvir vrat po podaji in prodoru Repasa. Matko je imel še eno priložnost za povišanje vodstva, Jug je odbil v kot. Nekdanji nogometaš Maribora pa je za 2:0 zadel v sodnikovem dodatku in vpisal 16. gol na zadnjih 21 tekmah, petega na šesti prvenstveni tekmi v tej sezoni.

"Zadovoljni smo z rezultatom, z igro manj. To ni nivo, ki ga želimo doseči. Ta mesec je bil res naporen, na tri dni smo igrali tekme in z izkupičkom smo lahko zadovoljni," je obračun ocenil obrambni nogometaš Celja David Zec, ki pravi, da bo Celju še kako prav prišla reprezentančna pavza. Pet dni odmora bo Albert Riera namenil svojim igralcem, štirje so bili načrtovani, še enega je dodal, da bi razveselil igralce.

Lahko Maribor konkurira tako močnemu Celju? "Ne bomo se predali po prvem porazu. Za naslov je treba osvajati po dve točki na tekmo, trenutno smo tu nekje. Sta pa pred nami zelo zahtevni tekmi (z Olimpijo in Koprom, op. p.), čim prej moramo pozabiti ta poraz. Po teh dveh tekmah bomo lahko bolj pametni. Glede na boj proti Celju lahko konkuriramo za naslov," odgovarja Krznar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta