Pokal: Srečen žreb za vijoličaste, v polfinalu zagotovo vsaj en drugoligaš

M.D.
14.03.2023 11:57

Znani so pari četrtfinala pokalnega nogometnega tekmovanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor se je z Ajdovci nazadnje boril v sezoni 2010/2011. 
Marko Vanovšek

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije (NZS) so pred objavo seznama reprezentantov selektorja Matjaža Keka za začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024, o katerem bomo poročali na vecer.com/sport, izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarne Union ter polfinalna dvoboja ženskega pokalnega tekmovanja.

Za polfinale v moški konkurenci se bo osem ekip merilo v sredo, 5. aprila. Mariborčani se bodo za preboj med najboljše štiri ekipe znova soočili z drugoligašem. Po slavju nad nižjeligašem Limbušem ter drugoligašema Krko in Rudarjem bo naslednji nasprotnik Maribora v Ljudskem vrtu ajdovsko Primorje, ki v drugi ligi trenutno zaseda deveto mesto. Derbi četrtfinala bosta v Stožicah odigrala Olimpija in Celje. V tej pomladi razglašen Koper bo gostoval v Kidričevem pri Aluminiju. V dvoboju drugoligašev se bosta pomerila Rogaška in Bistrica, ki sta v prejšnjem krogu poskrbela za presenečenje z izločitvijo prvoligašev Tabora in Brava. 

V polfinalu ženskega tekmovanja se bodo 19. aprila nogometašice Mure pomerile z Radomljami, članice Olimpije pa z Ljubljano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta