Prva liga: Celjani odpravili zadnje Domžale, na tretji tekmi zapored zadel Sešlar

STA, M.D.
22.09.2024 22:23

Nogometaši Domžal so v 9. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:3 (0:1).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Martin Metelko

Celjske predstave so po začetni krizi po vrnitvi Alberta Riere na vse bolj pričakovani ravni. Celjani so po zmagi na zaostali tekmi proti Mariboru svojo nalogo pričakovano opravili tudi v Domžalah, kjer so se z zasluženo peto zmago povzpeli na tretje mesto za Olimpijo, ki ima dve točki več, in Maribor, ki ima točko več. Domžale kot edine brez zmage zasedajo zadnje mesto.

Tekma v Domžalah se je začela hitro nagibati na stran favorizirane zasedbe Alberta Riere. Veliko napako Toma Alena Tolića v obrambi, ko je slabo oddal žogo, je kaznoval Armandas Kučys, ki je s strelom pod prečko in s svojim četrtim golom sezone poskrbel za 1:0.

Litovski napadalec bi v sedmi minuti lahko podvojil celjsko prednost, a se je ob Abrahamu Nwankwu spotaknil na žogi. V 13. minuti je Danijel Šturm pobegnil po levi strani ter lepo zadel z diagonalnim strelom, vendar je bil pred tem v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri celjskem vodstvu.

Kaj lahko bi Kučys v 18. minuti poskrbel za nov zadetek, toda njegov strel iz bližine po lepi akciji Svita Sešlarja, Nina Koutra in Ivana Brnića je obranil Ajdin Mulalić.

Pozneje je Celje imelo pobudo, a so po dobre pol ure tudi domači izpeljali obetaven napad, a brez pravega zaključnega strela - polčas so tudi končali brez strela. Do tega je v 33. minuti prišel spet Kučys, tudi zadel a je bil Luka Bobičanec pred tem v nedovoljenem položaju.

Uvod drugega dela je bil precej miren, v 60. minuti pa je Bobičanec prišel do strela z desetih metrov malce na levi strani, a je žogo poslal čez gol. Štiri minute pozneje je Mario Krstovski spodkopal žogo v boju z Matjažem Rozmanom, vendar je slednji dobro posredoval.

V 65. minuti pa je celjska ekipa le podvojila prednost, ko je po levi strani po podaji Clementa Lhernaulta pobegnil Brnić, vrgel iz igre še enega branilca in nato matiral Mulalića za 2:0.

Na 3:0 je v 79. minuti povišal Sešlar, potem ko je svoj tretji gol na tretji tekmi v celjskem dresu zadel z roba kazenskega prostora v malo mrežico. V 85. minuti je Edmilson imel žogo za 4:0, po novi podaji Lhernaulta se je znašel pred Mulalićem, ki pa se je izkazal.

Slavo Bralić je nato zadel za Celje, vendar iz nedovoljenega položaja, Dejan Lazarević pa je v sodniškem dodatku pred vrati zgrešil žogo in tako zapravil priložnost za častni zadetek.

Domžale bodo v 10. krogu v nedeljo gostile Maribor, Celje pa bo dan prej gostovalo pri Bravu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta