Prva liga: Visoka kazen za Josipa Iličića, ki bo ob neigranju moral tudi seči v denarnico

M.D.
23.02.2023 00:00

Trener vijoličastih Damir Krznar danes proti Domžalam in v nedeljo proti Celju ne bo mogel računati na prvega zvezdnika ekipe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na zadnjih treh tekmah je Josip Iličić prejel štiri rumene kartone.
Igor Napast

Znana je kazen disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije (NZS) za Josipa Iličića, ki je na nedeljskem derbiju v 48. minuti prejel drugi rumeni karton za igranje z roko v kazenskem prostoru po prostem strelu in tako moral zapustiti igrišče. Po izključitvi naj bi se Kranjčan obnašal "nešportno in neprimerno", zato se je disciplinski sodnik odločil, da ga kaznuje z dvema tekmama neigranja, plačati pa bo moral še 1000 evrov denarne kazni. Na zadnjih treh tekmah je Iličić prejel štiri rumene kartone.

Ažbe Jug: Nismo le strah Olimpije, ampak vseh v ligi

Prvi zvezdnik prve lige bo tako manjkal na današnjem obračunu vijoličastih proti Domžalam v gosteh ter na nedeljski tekmi s Celjem v Ljudskem vrtu. Grofe pa na štajerskem derbiju ne bo vodil ukrajinski trener Roman Pilipčuk, zaradi neprimernega vedenja po tekmi je tudi snovalca taktike Celjanov doletela kazen dveh tekem suspenza.

Josipa Iličića bo v Domžalah v prvi postavi bržkone zamenjal Marko Tolić.
Igor Napast

Kazen ene tekme neigranja sta že odslužila Olimpijin Aljaž Krefl in Luka Kambič iz Kopra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta