Real Madrid z največ prihodki v letu 2023

STA, A.L.
15.02.2024 11:00

Španski nogometni velikan Real Madrid je med evropskimi klubi ustvaril največ prihodkov v letu 2023, pravi finančno poročilo Evropske nogometne zveze (Uefa).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po prihodkih prednjačijo angleški klubi.
Reuters

Ti so znašali 841 milijonov evrov, pet več od prihodkov Manchester City, 26 več od prihodkov Barcelone in 37 več od prihodkov Paris St. Germaina, je finančno poročilo povzela dpa.

UEFA je sporočila, da je 15 od 20 najboljših klubov zabeležilo rekordne prihodke, samo šestouvrščeni nemški prvak Bayern München je svoje prihodke povečal za 90 milijonov na 744 milijonov evrov.

Po prihodkih prednjačijo angleški klubi, kar devet jih je na lestvici med najboljših 20, in sicer so to ob Cityju še Manchester United, Tottenham, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Newcastle United, West Ham in Brighton.

UEFA je dejala, da je skupni prihodek po vsej celini leta 2022 znašal rekordnih 24 milijard evrov, v letu 2023 pa naj bi presegel 26 milijard.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta