Slovenija se je uvrstila v polfinale pokala BJK in s tem dosegla največji uspeh v zgodovini slovenskega ekipnega tenisa

STA, A.L.
10.11.2023 12:23

Slovenska ženska teniška reprezentanca je z uvrstitvijo v polfinale zaključnega turnirja pokala Billie Jean King v Sevilli dosegla največji uspeh slovenskega ekipnega tenisa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za matematično računico v krogu treh ekip je bila dovolj že zmaga Tamare Zidanšek v prvem nizu proti Juliji Putincevi.
Reuters

V soboto ob 10. uri se bo za mesto v finalu pomerila z Italijo.

Po uvodni zmagi Kaje Juvan proti Kazahstanki Ani Danilini je v drugi partiji Tamara Zidanšek dobila prvi niz proti Juliji Putincevi in Sloveniji ne glede na končni razplet obračuna s Kazahstanom matematično že zagotovila prvo mesto v skupini.

Zidanšek je po drugem nizu, ki ga je izgubila z 2:6, preventivno zaradi težav z ramo predala dvoboj. Sledi še igra parov, v kateri bosta barve Slovenije zastopali Veronika Erjavec in Ela Nala Milić.

Izbranke kapetana Andreja Kraševca so s prebojem v polfinale ekipnega svetovnega prvenstva, ki nosi ime legendarne ameriške tenisačice Billie Jean King, presegle dosežek izpred dvajsetih let, ko je Slovenija v Portorožu v četrtfinalu tedanjega pokala Fed izgubila proti Rusiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta