Slovenke proti Švedinjam nemočne

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
28.05.2022 21:37

Slovenske odbojkarice so se le na trenutke enakovredno kosale s švedskimi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ozs

Potem ko so slovenske odbojkarice v prvi tekmi srebrne evropske lige v Mislinji s 3:0 premagale reprezentanco Luksemburga, so se v drugi tekmi udarile z izbrano vrsto Švedske, ki je bila v prvem krogu prosta. Tekma se je končala z zmago gostij 3:0 (25:13, 25:13, 25:19). Izbranke selektorja, Italijana Marca Bonitte, bodo tretjo tekmo igrale 1. junija proti Portugalkam v gosteh. V skupini sta še reprezentanci Portugalske in Estonije.

Uvodni niz je pokazal, da so Švedinje, pri katerih je zaigrala tudi prva zvezdnica Isabelle Haak, izkušenejše in tudi bolj uigrane od naše pomlajene vrste. S pridom so prednosti udejanjile na igrišču in si po izenačeni igri v uvodnih minutah hitro priigrale prednost 11:7. V nadaljevanju so naša dekleta vzpostavila ravnotežje na igrišču, a le za nekaj minut, kajti gostje so zaigrale bolj odločno, njihova prednost je naraščala in brez težav dobile niz.

Švedinje so v drugem nizu še močneje pritisnile, večino napadov je ob nemočnem bloku Slovenk končala Haakova, ki se je nekajkrat izkazala tudi v bloku. Slovenska vrsta je v polju igrala dobro, toda v zaključnih akcijah v rokah deklet ni bilo dovolj dinamita, da bi tu in tam "preluknjala" visoki in čvrsti blok tekmic. Te so ves čas vodile, točke so osvajale v serijah in, podobno kot v prvi niz, tudi drugega dobile brez težav.

Švedinje so tudi v tretjem nizu niti igre držale v svojih rokah, povedle 11:7, ko so sledile minute odlične igre naših odbojkaric. S točkami Mije Šiftar so pri 12:12 izničile prednost gostij, v nadaljevanju pa povedle 14:13. Izenačeno je bilo še pri 15:15, nato pa so švedske odbojkarice spet prevzele pobudo, dosegle pet točk zapored za vodstvo 20:15, ki ga do konca niza niso več izpustile iz rok.

V reprezentanci Slovenije je Mija Šiftar dosegla sedem točk, točko manj je dosegla Eva Zatkovič, po točke so dosegle Selena Leban, Nika Milošič in Mirta Velikonja Grbac, v reprezentanci Švedske je Isabelle Haak dosegla 17 točk, Alexandra Lazic pa 10.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta