Slovenski odbojkarji zadovoljni zapuščajo Nagojo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
11.06.2023 19:05

Na štirih tekmah je naša reprezentanca trikrat zmagala in je pod vrhom lestvice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tine Urnaut (v skoku) in soigralci se iz Nagoje vračajo z devetimi točkami.
Fivb

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se s prvega turnirja lige narodov v Nagoji vrača s 75-odstotnim izkupičkom, s tremi zmagami in porazom. Po zmagah s 3:1 proti Srbiji in porazu z 0:3 proti Bolgariji je na tretji tekmi s 3:1 (25:23, 25:18, 22:25, 25:22) premagala Francijo in na zadnji tekmi turnirja na Japonskem s 3:0 (25:19, 25:23, 25:23) Iran. Glede na to, da nekatere reprezentance še niso odigrale štirih tekem, je trenutni vrstni red tak: Japonska 12 točk, ZDA in Slovenija po 9, Poljska in Argentina po 7, Nizozemska, Srbija, Brazilija in Italija po 6 itd.

Na tekmi proti Franciji so največ točk v naši izbrani vrsti dosegli Rok Možič (21), Tine Urnaut (16), Jan Kozamernik (8) in Klemen Čebulj (7), proti Iranu pa Možič (25), Urnaut (13), Čebulj (9) in Kozamernik (6). Proti Irancem je slovenska vrsta pokazala najbrž najboljšo igro na turnirju. Nekaj nihanj je sicer bilo, a po slabšem obdobju so se fantje znali pobrati in tekmo pripeljali do konca brez izgubljenega niza. Napak ni bilo veliko, blestel pa je predvsem Rok Možič. Dosegel je 25 točk, štiri neposredno z začetnimi udarci. Prav ti so bili tokrat močno orožje evropskih podprvakov, ki so dosegli deset asov, polovico Tine Urnaut.

Slovence, ki so po prvem turnirju lige narodov z izkupičkom točk lahko zadovoljni, drugi turnir čaka med 20. in 24. junijem v francoskem Orleansu. Tam se bodo merili z Argentino, Kanado, Kubo in Brazilijo. Prvo tekmo bodo odigrali v sredo ob 17. uri proti Kanadi.

"Za nami je težak turnir, kar velja tudi za druge reprezentance. Pri tem imam v mislih tudi dolga potovanja in prve tekme po dolgih in napornih klubskih sezonah. Odločala je telesna pripravljenost in kako so se ekipe znašle v odločilnih trenutkih. To je delalo razliko domala na vseh tekmah. Lahko bi dosegli še več. Čaka nas še trdo delo, da bomo sposobni osvajati točke v odločilnih trenutkih nizov in se tudi reševati iz težkih trenutkov," je prvi turnir ocenil slovenski selektor Gheorghe Cretu.

"Bilo je malo preveč nihanj, slabo smo igrali proti Bolgarom, na drugih tekmah smo bili boljši od tekmecev, čeprav se je nekajkrat zgodilo, da reči nismo imeli pod nadzorom in smo dovolili tekmecu, da nas prehiti in postane neugoden. Lahko smo zadovoljni z rezultatskim izkupičkom, v igri pa bo treba še marsikaj popraviti in se tudi navaditi na igro treh sprejemalcev. Imamo še veliko rezerv, tudi v moji igri so, potreben bo čas, da pridemo na želeno raven, tako da lahko na prihodnje tekme gledamo optimistično," je dejal sprejemalec Rok Možič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta