Slovenski odbojkarji zlahka do tretje zmage na EP

STA, M.D.
02.09.2023 19:02

Slovenija je Španijo v Varni premagala gladko, pri tem pa se ni niti enkrat znašla v položaju, ko bi lahko razmišljala, da bi izgubila tekmo. Izid je bil 3:0 (19, 15, 15).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa
EPA

Slovenija je bila za razred boljša tekmica, selektor Gheorghe Cretu si je lahko privoščil, da že sredi drugega niza v igro pošlje nekatere rezerviste, v drugem nizu sta vstopila bloker Sašo Štalekar in organizator igre Uroš Planinšič, v tretjem nizu pa še en bloker Danijel Koncilja, a na igro in rezultat menjave niso vplivale.

Kljub zaostanku 9:11 so Slovenci tudi v tretjem nizu pokazali premoč in se sprehodili do tretje zmage, ki jim zagotavlja nastop v osmini finala.

"Danes je bilo užitek igrati, vsi smo uživali na igrišču. Španci niti niso začeli z najboljšo postavo tako kot na prvih dveh tekmah. Mogoče hoče njihov trener spočiti igralce za naslednjo tekmo, ki je bolj pomembna za njih. Mi smo šli na svoje, na zmago, da je vsaka točka štela. Danes je bilo res super, upam, da bo tako tudi naprej," je po tekmi za TV Slovenija povedal Jani Kovačič.

Po dnevu odmora se bodo izbranci Gheorgheja Cretuja v ponedeljek merili s Hrvaško.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta