Stevens vesel, da je marca sprejel pravo odločitev, nezadovoljstvo Fainove

nes
23.07.2023 20:04

Med Slovenci sta na svetovnem prvenstvu na Japonskem prva v vodo skočila Katja Fain in Peter John Stevens.
Oba sta dosegla 31. čas.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peter John Stevens je bil s prvim nastopom zadovoljen.
Plavalna zveza Slovenije

Oba plavalca sta že pred odhodom na Japonsko svarila, da njuna pripravljenost ni optimalna in da formo tempirata na februar 2024, ko bo svetovno prvenstvo v Dohi. Tam bodo razdelili tudi večino olimpijskih vozovnic za Pariz. Peter John Stevens je kljub vsemu dosegel zanj dober rezultat, na 100 m prsno se je namreč z 1:01,59 osebnemu rekordu približal na tri desetinke sekunde, kar je dober obet za nastop na pol krajši razdalji, njegovi paradni disciplini, ki ga čaka jutri. "Na 100 metrov sem se zelo približal osebnemu rekordu, kar botruje dobremu delu zadnjih treh mesecev. Odločitev v marcu, da začnem na novo, z italijanskim trenerjem, ki pa ga ni tu, je dobra. Vidim priložnost za naslednje leto," je svoj prvi nastop komentiral Stevens. Za polfinale je sicer zadostoval izid 1:00,22, tega pa je v Sloveniji doslej premagoval le Ravenčan Damir Dugonjić, na SP v Kazanu 2015 zadnji slovenski finalist na tovrstnem tekmovanju.

Precej bolj se je od osebnega rekorda na 400 m prosto oddaljila 21-letna Mariborčanka Katja Fain, ki je bila z rezultatom 4:18,05 kar devet sekund počasnejša od svojega najboljšega izida. "Čeprav se nisem posebej pripravljala za to prvenstvo, bi si želela boljši rezultat. Bila sem sposobna za več," je bila nezadovoljna. Boljši čas je pričakovala tudi njena trenerka Metka Sparavec Malenko: "Bilo je precej na prazno, s preveliko frekvenco in preveč zavesljaji. Hitro se potem naberejo dodatne sekunde. Če se želiš na svetovnem prvenstvu kosati z najboljšimi, pa je vsekakor treba biti pripravljen vrhunsko." Tako kot Stevensa tudi Fainovo še en nastop čaka jutri, ko bo plavala v disciplini 200 m prosto.

V isti disciplini bo nastopila tudi Ravenčanka Janja Šegel, ki bo v četrtek tekmovala še na 100 m prosto in v petek na 200 m hrbtno. Na prvenstvu bosta nastopili še dve Slovenki. Ljubljančanka Tara Vovk bo na 100 m prsno nastopila danes, pol krajša razdalja jo nato čaka v soboto. Neža Klančar iz Olimpije pa bo prvič nastopila v petek na 50 m delfin in v soboto na 50 m prosto. Največ možnosti za finale, ob odlični dnevni formi in kančku sreče, ima Šeglova, ki na uvrstitev v popoldanski program cilja že jutri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta