Tribuna Rogaški, točke Muri: Maroša in Maruško odločila dvoboj črno-belih

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
23.09.2023 17:08

Nogometaši Rogaške dočakali prvo domačo tekmo med prvoligaši, ne pa točk. Mura iz Obsotelja odnesla zmago z 2:0.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Rogaška je dobila tribuno, Mura pa točke. Dvoboj črno-belih v devetem krogu prve lige v Rogaški Slatini se je končal z zmago Prekmurcev. Gostitelji so padli z 0:2. Dež ni ustavil navijačev. Kako bi jih, ko pa so kar 30 let čakali na prvoligaško tekmo v kraju. Nogometaši Rogaške so spet doma. Uvodne domače tekme po uvrstitvi v najvišji rang slovenskega nogometa so gostili v Krškem, pred devetim krogom pa so predsednik NZS Radenko Mijatović, slatinski župan Branko Kidrič in športni direktor kluba Nino Ivačič družno prerezali trak ob otvoritvi nove tribune, ki izpolnjuje prvoligaške pogoje. Skoraj tisoč gledalcev sprejme nova tribuna in danes, ko so obsoteljski črno-beli gostili prekmurske, nogometaše Mure, bi težko našli prazen sedež. Še težje prosto parkirno mesto v okolici stadiona.

Praznik je v prvem polčasu nekoliko pokvarila Mura. Dež sicer ni izpraznil tribune, je pa pošteno načel igrišče. A na težkem terenu je bil Amadej Maroša dovolj spreten, da je goste odpeljal v vodstvo. Povratnik v Murin dres je v 19. minuti oster predložek Žana Trontlja z desne strani z levico z bližine preusmeril v mrežo, zadel za 1:0. Rogaška v prvem polčasu odgovora ni sestavila. Vsaj natančnega ne. Je pa bila blizu v začetku drugega polčasa. Žan Benedičič je dobro udaril z roba kazenskega prostora, še lepšo priložnost je imel Nejc Gradišar, a se je obakrat izkazal vratar Mure Klemen Mihelak.

Mura svoje priložnosti ni zapravila. V 89. minuti je Matic Maruško zaključil akcijo Nikole Petkovića in z levico povišal vodstvo. Novi trener Mure Vladimir Vermezović je zabeležil prvo zmago v slovenski prvi ligi - med tednom je sicer bil uspešen že na pokalni tekmi -, pozitiven niz Rogaške, ki je po remijih proti Mariboru in Radomljami premagala Aluminij, pa se je prekinil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta