Uradno: Mlakar se iz Hajduka seli v Serie B

M.D.
27.08.2023 20:06

Jan Mlakar je za Hajduk na 81 tekmah dosegel 21 golov. Na Apeninskem polotoku je bil slovenski reprezentančni napadalec že član Fiorentine in Venezie.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Splitski Hajduk in Pisa sta se dogovorila za prestop 24-letnega slovenskega napadalca Jana Mlakarja, so sporočili iz Hajduka. Nekdanji igralec Maribora je bil član belih od poletja 2021, ko se je v Dalmacijo preselil iz Brighton & Hove Albiona. Za Hajduk je na 81 tekmah dosegel 21 golov, trikrat je podal za gol. S Splitčani je osvojil dva pokalna naslova. Po pisanju hrvaških medijev je prestop Slovenca vreden 2,8 milijona evrov.

"Prišel je čas za slovo in ob tej priložnosti bi se rad zahvalil klubu, soigralcem, trenerju in njegovemu štabu, vsem zaposlenim v klubu in dragim navijačem za prelepi dve leti, ki sem jih z družino preživel v Splitu, kjer sem spoznal prijatelje za celo življenje. Preživeli smo nekaj težkih trenutkov, bilo pa je tudi veliko lepih, ki se jih bom spominjal do konca življenja. Bilo mi je v čast in ponos igrati za Hajduk in braniti bele barve. Vsem želim veliko uspeha in sreče pri osvajanju zastavljenih ciljev," je ob slovesu od Hajduka dejal Jan Mlakar, ki se drugič podaja na Apeninski polotok, kjer je bil med letoma 2015 in 2018 član Fiorentine, ta pa ga je za pol leta posodila tudi v Venezio.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta