Uspešna vrnitev najboljših igralcev badmintona v Kungoto

Miha Dajčman Miha Dajčman
08.02.2023 05:00

Skoraj sto tekem je bilo odigranih v dveh dneh državnega prvenstva v Kungoti, domačine navdušila najstnika Mark Koroša in Andraž Pungartnik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Zgornji Kungoti je tekmovalo 34 moških, 16 žensk in okoli 50 dvojic.
Miha Dajčman

V športni dvorani Osnovne šole Kungota je minuli konec tedna Badminton klub (BK) Kungota pripravil 66. državno prvenstvo v badmintonu. V moški konkurenci je slavil Jaka Ivančič, pri ženskah Petra Polanc. V moških dvojicah sta bila v finalu od domačinov Marka Koroše in Andraža Pungartnika boljša Gal Bizjak in Domen Lonzarič, v ženskih dvojicah sta slavili Iza in Lia Šalehar. V mešanih dvojicah pa sta bila najboljša Miha Ivančič in Petra Polanc. Tekmovalo je 34 moških, 16 žensk in okoli 50 dvojic, v dveh dneh pa je bilo v Kungoti odigranih skoraj 100 tekem.

Predstavniki Badminton zveze Slovenije (BZS) so kungoške organizatorje pohvalili za opravljeno delo, četrtič je Zgornja Kungota gostila najboljše v državi. "Zahvaliti se moramo vsem, ki so pomagali pri organizaciji. Občina Kungota, Osnovna šola Kungota, PGD Zgornja Kungota in sponzorji so nam priskočili na pomoč," je po drugem dnevu tekmovanj dejal predsednik BK Kungota Marko Herman. Organizatorji so morali poskrbeti za primerno tekmovalno dvorano in hrano za tekmovalce, podlago za igrišča je posodila BZS, športniki so hvalili predvsem dobro vidljivost v dvorani. "Po osmih letih smo organizirali državno prvenstvo. Bilo je kar nekaj izzivov, ker je za organizacijo skrbela nova ekipa, smo pa imeli srečo, da so nam z nasveti pomagali naši predhodniki. Imamo pa izkušnje z organizacijo tudi drugih turnirjev, zato težav ni bilo," pravi Herman.

Za pripravo in izvedbo turnirja je skrbel 20-letni Patrik Riboli. "Ukvarjal sem se s pridobivanjem ljudi za organizacijo dogodka, postavitvijo igrišč in izvedbo dvodnevnega državnega prvenstva," navrže Riboli, ki se je boril, da bi se državno prvenstvo vrnilo v Kungoto. "Želeli smo, da kraj zaživi in ob nastopih naših tekmovalcev, sploh v polfinalu in finalu, kjer sta igrala Koroša in Pungartnik, smo videli in doživeli dobro vzdušje. Naš cilj je bil, da imamo finalista. Uspelo nam je, trenerji so dobili potrditev, da delajo dobro," je zadovoljen Jurčan, sicer tudi mednarodni sodnik badmintona.

Badminton klub Kungota, ustanovljen leta 1999, je imel v Kungoti vrsto let status osrednjega športnega društva. Po Hermanovih besedah se vračajo na pota, ko so tekmovalke in tekmovalci iz Kungote krojili vrh v slovenskem badmintonu, trenutno zelo obetata najstnika Mark Koroša in Andraž Pungartnik, ki sta v dvojicah osvojila drugo mesto. "Vsak klub si želi uspehov, mi jih imamo. Pričakujemo, da bo čez leto ali dve še boljše. Zadovoljen sem s podmladkom, pri nas trenirajo talentirani otroci, imamo pa tudi trenerski kader, ki jih je sposoben voditi," razlaga Herman. V klubu je 25 tekmovalk in tekmovalcev ter prav toliko rekreativnih badmintonistk in badmintonistov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta