V prvem polčasu težave, v drugem rutina: Slovenija v kvalifikacijah za EP ugnala Kosovo

Gordana Possnig Gordana Possnig
16.10.2022 21:35

Slovenska rokometna reprezentanca v Prištini kljub velikim težavam v prvem polčasu do zmage z 29:24 (14:12).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Domen Makuc je s tremi zaporednimi goli Slovenijo prvič popeljal v vodstvo.
Andrej Petelinšek

Slovenska moška rokometna reprezentanca je dobila tekmo drugega kroga kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo leta 2024 gostila Nemčija. Tokrat je v Prištini premagala Kosovo z 29:24 (14:12). Slovenci so sicer slavili, a je bila predstava izbrancev selektorja Uroša Zormana v večjem delu prvega polčasa zelo neprepričljiva.

To je bila sploh prva tekma teh dveh reprezentanc, spremljalo pa jo je tudi 50 predstavnikov Slovenske vojske, ki so trenutno na misiji na Kosovu. Uvod na dvoboju, kjer so bili Slovenci veliki favoriti, je pripadel domači reprezentanci. Povedla je s 3:1, a so jo Slovenci ujeli na 4:4. Po izenačenju so znova sledile slabe slovenske minute - predvsem zaradi luknjaste obrambo na sredini. V 16. minuti je Kosovo prvič povedlo s tremi goli razlike (9:6), z enako razliko so gostitelji vodili še v 21. minuti, ko je bilo 12:9. Igre Slovencev ni mogel z minuto odmora obrniti niti vidno nezadovoljni selektor Zorman. Šele prihoda Domna Makuca in Aleksa Vlaha sta preobrnila izid na semaforju. Slovenci so naredili delni izid 5:0, pri katerem je Makuc dosegel tri zaporedne gole, in prvič na tekmi povedli (13:12), na odmor pa so odšli z dvema goloma prednosti (14:12). V prvem polčasu sta slovenska vratarja Klemen Ferlin in Jože Baznik skupaj zbrala le eno obrambo.

Drugi polčas je tekel bolj po slovenskih notah. Naši rokometaši so ves čas vodili. Tekmo so rutinirano privedli do konca in slavili z 29:24. Najučinkovitejši strelec v slovenski vrsti je bil Blaž Janc s šestimi goli, Aleks Vlah jih je dodal pet.

Slovenijo v nadaljevanju kvalifikacij v prvi polovici marca prihodnje leto čakata dve preizkušnji s Črno goro, konec aprila pa še obračuna proti BiH v gosteh in proti Kosovu na domačem igrišču.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta