(VEČER NA EURU) Slovenija na zadnjem treningu pred Anglijo: Če bomo naredili svoj posel, pomoči ne potrebujemo

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
24.06.2024 12:00

Slovenska nogometna reprezentanca zadnji trening pred jutrišnjim dvobojem proti Angliji opravila v polni zasedbi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi selektor Matjaž Kek se je ustavil pri skupini navijačev.
Marko Kovačevič

Vse bližje dan D. Dan, ki bo odločil, ali bo slovenska nogometna reprezentanca bivanje na evropskem prvenstvu  nadaljevala tudi po koncu skupinskega dela. Jutri ob 21. uri jo v Kölnu čaka tekma s trenutno vodilno ekipo skupine C, Anglijo.

Slovenija je danes v Wuppertalu opravila še zadnji trening pred dvobojem s favoritom skupine. V za javnost odprtem delu je vadilo vseh 26 izbrancev selektorja Matjaža Keka – tudi Jan Oblak, Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik, ki so po četrtkovi tekmi s Srbijo imeli nekaj težav z manjšimi poškodbami. Prva sta na igrišče pritekla Benjamin Šeško in Žan Vipotnik. In dobila aplavz manjše skupinice slovenskih navijačev. Ja, tudi danes slovenski trening ni minil brez podpore navijačev.

Marko Kovačevič

Še precej glasneje bo v Kölnu, kjer jutri pričakujejo blizu 10 tisoč slovenskih navijačev, ki bodo nogometašem skušali pomagati v lovu na ugoden rezultat. Po sinočnjih tekmah v skupini A, kjer je Madžarska z 1:0 premagala Škotsko, dvoboj med Švico in Nemčijo pa se je končal z 1:1, postaja jasno, da je za scenarij, po katerem bi se Slovenija v izločilne boje prebila kljub porazu proti Angliji, vse manj verjeten. Že zdaj imajo tri tretjeuvrščene reprezentance po tri točke (Madžarska v skupini A, Avstrija v skupini D in Slovaška v skupini E), s te pozicije pa si bodo napredovanje zagotovile štiri ekipe. 

Marko Kovačevič

Slovenijo v osmino finala zagotovo vodi zmaga proti Angliji, najbrž pa bi bil dovolj tudi remi, ki bi ji ob točki zagotovil tudi dobro gol-razliko. S preračunavanjem se v izbrani vrsti po zagotovilu nogometašev ne ukvarjajo. "Če bomo naredili svoj posel, pomoči drugih ne potrebujemo," je jasen osrednji branilec Vanja Drkušić.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta