Velenjčani zaključili s karanteno in se vračajo v prvenstvo: Trenirali smo doma, hrano pobirali pred vrati

Gordana Possnig Gordana Possnig
13.10.2020 11:10

Velenjski rokometaši bodo danes v Trebnjem odigrali prvo tekmo po številnih okužbah s koronavirusom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Jovičić je šele včeraj imel spet na voljo vso zasedbo na treningu, danes bo že šlo zares. 
Andrej Petelinsek

V Trebnjem bodo danes ob 17.30 rokometaši Gorenja odigrali tekmo 6. kroga državnega prvenstva s Trimom, kar bo njihova prva tekma po 18. septembru, ko so doma premagali Slovenjgradčane. Na dan tekme z Loko v gosteh teden dni kasneje je iz kluba prišla informacija, da je tekma odpovedana, ker so nekateri igralci zboleli. Preventiva se je izkazala za pravilno, testi so pokazali kar pet okužb s covidom-19, pri igralcih in trenerki. Ekipa je morala v desetdnevno karanteno, šele včeraj pa je v popolni postavi opravila prvi skupni trening.

Trener se je tudi zaradi sinov dal testirati in je bil negativen. 
Sherpa

Velenjski trener pred začetkom sezone verjetno ni pričakoval, da se bodo kot prvi med slovenskimi rokometaši soočili z novim virusom, ki je prispeval k predčasnemu zaključku že prejšnjega državnega prvenstva. "Čez noč se nam je življenje obrnilo na glavo. Deset dni smo se morali 24 ur dnevno zadrževati bodisi v stanovanjih bodisi v hišah. Igralcem, ki živijo sami, so hrano drugi dostavljali do vrat. Tudi sam sem opravil takoj testiranje. Moja sinova igrata namreč rokomet v dveh različnih klubih (Slovanu in Kopru, op. p.), zato si nisem mogel privoščiti, da se ne bi testiral. Testi so pokazali, da se nisem okužil," je začel pripoved Zoran Jovičić in nato predstavil, kako so v tem času ose trenirale. "Trenirali so lahko le zdravi igralci. In to doma s fitnes napravami ter po navodilih kondicijske trenerke. Vsak dan smo bili v stiku preko spletne aplikacije, kar je seveda drugače kot treningi v živo, na igrišču. Minuli torek smo se spet vsi zbrali na treningu, a brez prej okuženih igralcev. Ti so se nam lahko priključili na treningu šele danes. Tako smo opravili le en skupni trening pred prvo tekmo."

Jovičić zato ne ve, kaj lahko pričakuje od svojih fantov v obračunu proti moštvu Uroša Zormana: "V teh okoliščinah smo se pripravili maksimalno, kot smo se lahko. Kako bo to videti na igrišču, bomo videli. Želim si le, da se fantje borijo in da dobro igrajo. Kakšne bodo dolgoročne posledice na našo igro in pripravljenost v naslednjih tednih, pa si ne upam napovedati. Želim si le, da bi bilo okužb med prvoligaši čim manj in da bi se tekme čim manj prestavljale." Prvenstvo je še dolgo, rezervnih terminov je dovolj, ker ne bo končnice, deset krogov bo manj. "Ob tem imamo k sreči evropske tekme (v pokalu EHF, op. p.) šele sredi novembra. Želim si le, da nastale situacije klubi ne bi izkoriščali. Zavedati se moramo, da bomo s tem virusom še nekaj časa živeli in da lahko traja še sezono ali dve, da se bo situacija normalizirala. Vsi se moramo čim bolj držati navodil pristojnih, da bomo s svojim načinom življenja in dela pripomogli, da bo šport čim bolje preživel to zdravstveno krizo. Kajti brez športa ni življenja," je še dejal Jovičić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta