Zakaj Bruno Najdič ni več trener bankirk?

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
05.05.2023 16:18

Vodstvo OK Nova KBM Branik v sporočilu za javnost navedlo skope razloge, zakaj vrhunski trener ne bo več sedel na klopi bankirk, o razlogih za razhod s klubom pa je bil skrivnosten tudi Bruno Najdič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med Novo KBM Branik in Brunom Najdičem je konec ljubezni.
Andrej Petelinšek

Kot blisk je med privržence mariborske odbojke udarila novica, da Bruno Najdič, izjemno uspešni trener odbojkaric Nove KBM Branika, ne bo več sedel na klopi najuspešnejšega slovenskega ženskega odbojkarskega kolektiva. Vest, da tvorec uspešne mariborske odbojkarske zgodbe v prihodnji sezoni ne bo več vodil 16-kratnih slovenskih prvakinj in 19-kratnih pokalnih zmagovalk, je javnosti sporočilo vodstvo kluba.

Najdič je večkrat vodil bankirke, nazadnje od avgusta 2021 do konca letošnje sezone, z dosežki pa potrdil, da gre za vrhunskega strokovnjaka. V sezoni 2021/22 so Mariborčanke pod njegovim vodstvom osvojile drugo mesto v državnem prvenstvu, zaigrale v finalu slovenskega pokala, v srednjeevropski ligi Mevza bile tretje in v evropski ligi Cev izpadle v šestnajstini finala.

Vodstvo OK Nova KBM Branik je med drugim zapisalo: "Skupaj smo s sedaj že bivšim trenerjem pripravljali načrte in cilje za prihodnjo sezono. Najdič je imel v preteklosti kot trener vedno podporo in zaupanje vodstva našega kluba." Namignili so, da se Najdič seli h konkurenčnemu slovenskemu klubu, v zadnjem delu izjave za javnost pa zapisali: "Kljub temu Brunu želimo obilo uspeha pri vodenju ekipe v novem, četudi konkurenčnem klubu. V vodstvu kluba sporočamo, da bomo sledili pred časom zastavljeni strategiji in tudi v prihodnje usmerjali moči v vzgojo domačega igralskega kadra, saj verjamemo, da je to edina zdrava pot za nadaljevanje svetle klubske in prihodnosti mariborske ženske odbojke."

Največji dosežek Bruna Najdiča in njegovih igralk v sezoni 2022/23 je osvojitev domače pokalne lovorike, ko so bankirke v Velenju s 3:2 v nizih šokirale Calcit. Mariborčanke so se v omenjeni sezoni uvrstile v osmino evropskega pokala Cev, v ligi Mevza osvojile drugo mesto, razočarale pa so v državnem prvenstvu, saj so po porazu v polfinalu proti goriški ekipi GEN-I ostale brez finalnega nastopa in nato osvojile tretje mesto. Če odmislimo državno prvenstvo, je mlada ekipa, v katero se je lani decembra vrnila odlična Iza Mlakar, v ključnem delu prvenstva pa igrala brez poškodovane izkušene Monike Potokar, presegla zastavljene cilje.

Poklicali smo zdaj že nekdanjega stratega bankirk, da bi zvedeli še drugo plat zgodbe. "Vodstvo kluba je podalo svojo izjavo, ne želim je komentirati in ta hip tudi nimam česa povedati," je bil skop trener. Kljub temu, da smo vrtali vanj, da še malce osvetli ozadje, ki je privedlo do tega, da se razhaja s klubom, je prijazno odklonil nadaljnji pogovor o vroči zadevi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta