Zlata liga v Lukni: Španke slavile nepričakovano gladko

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.05.2024 21:40

Slovenske odbojkarice niso bilo kos španskim, ki so vseh treh nizih niti igre držale v svojih rokah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselje španskih odbojkaric po zmagi.
Sašo Bizjak

S tekmo med odbojkaricami Slovenije in Španije se je v Mariboru začel drugi od skupno treh turnirjev zlate evropske lige. Gostje so se pokazale kot zelo kakovostna ekipa, njihova zmaga 3:0 (25:16, 25:22, 25:13) pa je odsev razmerja moči na igrišču. Jutri ob 19. uri bo tekma med Špankami in Čehinjami, v nedeljo ob isti uri pa še med Slovenkami in Čehinjami. 

Naša dekleta so redko prebijala španski blok.
Sašo Bizjak

Španke, ki jih je s tribune spodbujala skupinica njihovih navijačev, so tekmo v Lukni pred kakšnimi 250 gledalci začele silovito, povedle so 5:0, ko so Slovenke zaustavile njihov nalet. A le za nekaj minut, kajti gostje so izkoristile vsako njihovo slabo potezo in povišale prednost na sedem točk (13:6). Po nekaj uspešnih napadih so se jim naše odbojkarice približale na tri točke (15:12), toda v nadaljevanju je njihova vnema popustila in gostje so niz mirno pripeljale h koncu. Slovenke so drugi niz začele veliko boljše, igrale so bolj zanesljivo v polju in obrambi in uspešno v napadu in si večkrat priigrale štiri točke. Toda uporne gostje so, tudi zaradi slabega bloka gostiteljic, pri 16:16 izničile njihovo prednost, nato pa povedle. Do konca niza so so se jim naše igralke nekajkrat približale na točko, zasuk pa jim ni uspel. Španske odbojkarice so tudi v uvodnih minutah tretjega niza prevladovale na igrišču. Hitro so si priigrale prednost petih točk (9:4). Naša dekleta niso in niso ujela ritma igre, preveč je bilo napak, ki jih je izkušena ekipa gostij znala kaznovati in točke osvajala v serijah. Pri vodstvu 22:12 je bilo jasno, da se bodo naše odbojkarice morale sprijazniti s porazom.

"Španske odbojkarice so nas presenetile z odlično igro, bile so boljše v vseh prvinah in zaslužile so si zmago. Naša igra je bila dobra le na trenutke, dekleta smo sposobne boljše in upam, da bomo to dokazale na nedeljski tekmi proti Čehinjam," je povedala kapetanka Slovenije Saša Planinšec.

Gostje so bile zelo uspešne v napadalnih akcijah.
Saso Bizjak

Točke za Slovenijo so dosegle Nika Markovič 12, Mirta Velikonja Grbac 8, Lorena Lorber Fijok 7, Maša Pucelj in Mija Šiftar po 4, Saša Planinšec 2 in Isa Ramić 1, pri Špankah pa je bila s 14 točkami najučinkovitejša Paola Martinez Vela. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta