Zmagovalec Tour de France Jonas Vingegaard potrdil nastop na Vuelti 2023

STA, Gr.G.
23.07.2023 12:56

Zmagovalec Toura običajno ne nastopa na Vuelti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalec Tour de Francea Jonas Vingegaard.
EPA

Zmagovalec Tour de France Jonas Vingegaard je danes presenetljivo potrdil, da bo v letošnjem letu nastopil še na drugi tritedenski klasiki sezone v Španiji, ki bo na sporedu med 26. avgustom in 17. septembrom, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Vozil bom Vuelto. V Barceloni bom na startu skupaj s Primožem Rogličem. Na start greva kot kapetana ekipe. Prav veselim se," je 26-letni Danec povedal za španski časopis Marca.

Novica je presenečenje, saj zmagovalec Toura običajno ne nastopa na Vuelti. Vnaprej pa je bilo jasno tudi, da bo v Španiji za Jumbo Vismo tekmoval tudi Primož Roglič, ki bo tam lovil že svojo četrto zmago. Prav tako je presenečenje, da bo ekipa nastopila tako z Rogličem kot z Vingegaardom. Nazadnje je bilo tako lani na Touru, ki ga je dobil Danec. Ta je vlogo prvega kolesarja lani nato v Franciji prevzel po padcu Rogliča v peti etapi, po 14. etapi pa je slovenski kolesar celo odstopil.

Triintridesetletni Roglič je na Vuelti zmagal v letih 2019, 2020 in 2021. Lani je na Iberskem polotoku odstopil v 16. etapi, v skupnem seštevku je bil takrat drugi, spet pa je bil kriv padec. Zmago iz leta 2022 bo branil Belgijec Remco Evenepoel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta