Člani KTD Klopotec Dravci - Soviče in DOD Haloze želi sivko v Slovenskih Konjicah

Zdenka Golub
08.07.2024 01:00

V soboto, 22. junija, so se člani KTD Klopotec Dravci - Soviče in DOD Haloze tradicionalno udeležili prireditve Žetev sivke, ki jo je pripravilo TD Slovenske Konjice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Člani KTD Klopotec in DOD Haloze pred dvorcem Trebnik
Td Slovenske Konjice

Dan so pričeli s prelepim kulturnim programom, posvečenim dnevu državnosti in poeziji Ivana Minattija. Prireditev je potekala ob praznovanju občinskega in državnega praznika ter ob Minattijevem letu. Letos namreč mineva 100 let od rojstva pesnika, urednika in prevajalca Ivana Minattija, ki se je rodil v Slovenskih Konjicah. Leta 2000 so mu podelili naziv častnega občana te občine.

Izkazali so se kot dobri kosci.
Arhiv Društva Ktd Klopotec

Vsi prisotni so bili na žetvi oblečeni v starožetvena oblačila in opremljeni s potrebnimi orodji, srpi, škarjami, košarami in koši. Nagovoril jih je predsednik TD Slovenske Konjice Cveto Štefanič. S poezijo je v dan popeljala Majda Labotar, ki je bila nagrajena za Minattijevo pesem leta. Njena poezija nas je spremljala čez dan. Ksaver Jevšenak je ob šepetu vetra zapel in prevzel vse udeležence. Sodelujoči so obiskali sivkin vrt v Lambrechtovem domu, kjer se je zaslišala ljudska pesem Mlaških fantov. Stanovalcem tega doma starejših so popestrili dan. Nastopili sta tudi humoristki Cila in Liza, zapeli in zaigrali so ljudski godci.

V trebniških vrtovih sivke pa je bil vodja žetve predsednik društva KTD Klopotec Dravci - Soviče Stanko Vegan. Njegova žena Štefka Vegan pa je s članicami pripravila žetveno malico. Po žetvi so bile različne delavnice, na katerih so izdelovali izdelke iz sivke, podelili so tudi zahvale vsem sodelujočim. Sledila je bogata zakuska, kot se za žetev spodobi.

Ob zaključku so se podali na ogled razstave likovnih del Mojce Šipek v Christianini dvorani dvorca Trebnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta