Prostovoljni gasilci in gasilke s Pobrežja so gostili kolege iz okolice in tudi iz tujine

Franc Bratkovič
13.09.2024 04:00

PGD Maribor-Pobrežje je minulo soboto pripravilo tradicionalno srečanje prijateljskih gasilskih društev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupinska fotografij pred gasilskim domom na Pobrežju
Franc Bratkovič

Pobreški gasilci navezujejo prijateljske stike s kar štirinajstimi gasilskimi društvi. Pet od njih je iz tujine. Tako ob domačih društvih PGD Čepovan, PGD Grabonoš, PGD Spodnji Ivanjci, PGD Cerkvenjak, PIGD-TKI Hrastnik, PGD Osek, PGD Turje, PGD Vitomarci in PGD Kebelj prijateljske stike gojijo še s PIGD Bruck na Muri, DVD Lovrečan- Dubrava na Hrvaškem, PGD Hilden iz Nemčije, DVD Tučepi na Hrvaškem in DVD Užice v Srbiji. Prijateljske stike pobreški gasilci ohranjajo z nekaterimi društvi tudi že več desetletij, denimo z PGD Čepovan in PGD Grabonoš že 45 let. Vsa društva se tokrat srečanja niso udeležila, so pa svojo odsotnost opravičila. So pa ti, ki so prišli, kljub neznosni vročini preživeli lep dan ob obloženih mizah z jedačo in hladno pijačo, športnih igrah in obujanju najrazličnejših spominov.

Zbrali so se tudi za skupinsko fotografijo, a na njej niso vsi udeleženci. Denimo tudi gasilke in gasilci DVD Užice iz Srbije ne, ker so se z nekaj pobreškimi gasilci z navdušenjem udeležili trgatve pri družini Kozar - Veberič v Cerkvenjaku, česar se pobreški gasilci udeležujejo že 40 let. (fb)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta