V Pesnici je odmevala pesem na območni reviji pevskih zborov: Tradicija petja in pevskih zborov gre naprej

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
01.06.2024 05:30

Območna izpostava Pesnica JSKD in Zveza kulturnih društev občin Pesnica, Kungota in Šentilj sta pripravili glasbeni večer, območno revijo pevskih zborov in malih pevskih skupin Naj spet odmeva pesem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob koncu revije so zborovodje prejeli pohvale.
Anita Kirbiš

Na oder je stopilo 150 pevcev enajstih zborov oziroma pevskih skupin. Prepevali so: Svečinski nonet KUD Jožeta Stupnika Svečina, Mešani pevski zbor KUD Jakob, gostujoči Mešani pevski zbor KUD Hoče, Mešani pevski zbor KUD Kajuh Jarenina, Moški pevski zbor KUD Gabrijela Kolbiča Zgornja Velka, Mešani pevski zbor KUD Mejnik iz Šentilja, Ženska vokalna skupina Vitis Vitae KUD Marice Krenčič Pesnica, Velški glasovi KUD Gabrijela Kolbiča Zgornja Velka, Ženska vokalna skupina Una Corda KUD Jožeta Kerenčiča Zgornja Kungota, Ženska vokalna skupina Scats in Mešani pevski zbor Canticum. Ob zaključku revije so združeni zbori zapeli skupno Privškovo pesem Tam, kjer sem doma. Zborovodje so ob koncu revije prejeli zahvale za sodelovanje, ki jih je podeljevala vodja OI Pesnica JSKD Sabrina Hudales. Program je povezovala Ana Jelenko.

Strokovno je revijo spremljala in z zborovodji opravila razgovore Alenka Korpar, profesorica glasbe z bogatim znanjem in z izkušnjami s področja zborovskega petja. Izbor pesmi zborov je sledil priporočilom JSKD-ja in slišale so se tako umetne kot priredbe ljudskih pesmi v vokalni izvedbi ali ob spremljali klavirja, tudi kitare. Obiskovalci prireditve so slišali, da se v občinah Pesnica, Kungota in Šentilj goji tradicija zborovskega oziroma večglasnega petja in da vse zasedbe stremijo h kakovosti in k prepoznavnemu zvoku. Tovrstna srečanja pa so tudi priložnost za druženja ter sklepanja in ohranjanja medsebojnih vezi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta