Veliko naložb v občinske ceste

Franc Bratkovič
14.01.2024 06:00

Proračun za 2024 težak 2,91 milijona evrov, za investicije 1,13 milijona evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cerkvenjaški občinski proračun za leto 2024 so sprejeli soglasno.
Franc Bratkovič

Na 7. redni seji občinskega sveta občine Cerkvenjak v decembru je bila najpomembnejša točka odlok o proračunu občine za leto 2024. Ta je bil brez zapletov potrjen, saj so predlog proračuna že v prvem branju dodobra pretresli, pripombe in predlogi svetnikov pa so bili upoštevani. Občinski proračun bo na prihodkovni strani težak 2,91 milijona evrov, na odhodkovni pa 2,82 milijona evrov.

Proračun je tudi tokrat investicijsko naravnan, več kot tretjina ali 1,13 milijona evrov bo šlo v investicijske namene oziroma za infrastrukturo. Modernizaciji cest bo namenjenih 387 tisoč evrov. Gre za modernizacijo občinske ceste Brengova-Zibote v dolžini 450 metrov, preplastitev občinske ceste Smolinci-Novinci v dolžini 1000 metrov, rekonstrukcija občinske ceste Grabonoški Vrh-Bezjak-Kump v dolžini 212 metrov, modernizacija odseka občinske ceste Kadrenci-Omulec v dolžini 115 metrov, preplastitev odseka lokalne ceste Cogetinci (Osojnica) v dolžini 1150 metrov (ki je že izvedena, a plačilo sledi v novem proračunskem letu 2024), in modernizacijo odseka občinske ceste Ivanjski Vrh-Portir v dolžini 125 metrov.

Montaža sončnih elektrarn na javne objekte: občina, šola, športnorekreacijski center in zdravstvena ambulanta je ocenjena na 200 tisoč evrov. Rekonstrukcija vodovoda v Župetincih in Grabonoškem Vrhu bo stala 43 tisoč evrov, prav tako urejanje in razširitev pokopališča. Za rušenje objekta pri zdravstvenem domu je predvidenih 30 tisoč evrov, sanaciji plazu na lokalni cesti Cerkvenjak-Cenkova-Cogetinci 94 tisoč evrov in vzdrževanju cest ter zimski službi 169 tisoč evrov.

Konec minulega je bila zadolženost občine 744.329 evrov, kar je 354,95 evra na občana, medtem ko je bila povprečna zadolženost slovenskih občin 566 evrov na občana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta