Avstrija uvedla nove izjeme za vstop v državo

STA, A.L.
16.04.2020 15:08

Avstrija je sprejela nove izjeme za vstop v državo. Tako za vstop zaradi družinskih razlogov v primeru obiska bolnega sorodnika ali obiska otroka z naslova skrbništva, obiska življenjskega sopotnika ali v primeru nujne oskrbe živali poslej zadostuje lastna izjava in ne več zdravniško potrdilo o neokuženosti z novim koronavirusom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Avstrijsko ministrstvo za zdravje je za avstrijsko tiskovno agencijo APA potrdilo, da izjeme že veljajo na vseh zunanjih mejah Avstrije. Kot so dodali, bo med drugim vstop v Avstrijo dovoljen tudi življenjskim sopotnikom, ki živijo v Švici, Liechtensteinu ali Nemčiji. Bodo pa ti morali na meji dokazati verodostojnost civilnega partnerstva, na primer s potrdilom prebivališča pri partnerju v Avstriji.
Švica in Liechtenstein sicer tovrstna potovanja izven države ne dovolita. V Švici je tako v primeru vrnitve v državo zagrožena globa v višini 100 švicarskih frankov. Nemčija dovoljuje zgolj obiske, ki trajajo do 48 ur, v nasprotnem primeru morajo vsi ob vrnitvi v obvezno karanteno.
Prehod avstrijske meje bo poslej lažji npr. tudi za lastnike konj, ki imajo živali izven države.
V Avstriji v zadnjih dneh beležijo bistven upad števila novih okužb z novim koronavirusom. Trenutno beležijo 5063 akutnih primerov. Doslej so v državi skupno potrdili 14.459 okužb z novim koronavirusom. Koronavirusna bolezen 19 je v Avstriji zahtevala 410 smrti. Ozdravelo je 8986 ljudi.
Avstrijski minister za zdravje Rudolf Anschober je na današnji novinarski konferenci sicer ocenil, da se bo v državi življenje v celoti normaliziralo decembra ali januarja prihodnje leto. Cepivo pa naj bi bilo po njegovi oceni na voljo ne prej kot spomladi prihodnje leto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta