Edward Snowden naj bi z objavo ameriških vohunskih skrivnosti doslej zaslužil 1,2 milijona dolarjev

STA, Gr.G.
17.08.2020 19:24

Ameriški zvezni tožilci so na zveznem sodišču v Alexandrii v Virginiji zatrdili, da je nekdanji pogodbenik Agencije za nacionalno varnost (NSA) Edward Snowden z objavo zaupnih podatkov o ameriškem vohunjenju doma in po svetu zaslužil skupaj 1,2 milijona dolarjev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Edward Snowden na zaslonu med satelitskim prenosom iz Moskve.
EPA

Snowden je postal aktualen prejšnji teden, ko je ameriški predsednik Donald Trump dejal, da bo razmislil o tem, ali ga bo morda pomilostil. Trump je najprej v pogovoru za New York Post dejal, da razmišlja o tem, da bi Snowdnu omogočil vrnitev v domovino brez grožnje zapora, nato pa je v soboto na novinarski konferenci v New Jerseyju dejal še, da sicer ne pozna Snowdnove situacije, ampak bo pogledal, če ga bo morda lahko pomilostil.
Trump je Snowdnovo situacijo sicer dobro poznal leta 2013, ko je ta pobegnil z zaupnimi informacijami o ameriških tajnih programih nadzora doma in po svetu najprej v Hongkong, nato pa še v Rusijo, kjer je dobil zatočišče. Trump je takrat izjavil, da je Snowden izdajalec in strašna grožnja ZDA. Zvezna kongresnica iz Wyominga Liz Cheney je v nedeljo tvitnila, da bi bila pomilostitev Snowdna brezvestno dejanje, ker je izdajalec, saj je predal zaupne podatke Rusiji in Kitajski.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta