(FOTO in VIDEO) Samsung predstavil novi Galaxy S21: Največji poudarek znova na kvaliteti fotografij

Gregor Grosman Gregor Grosman
14.01.2021 16:01
Družba Samsung je predstavila novega paradnega konja, najzmogljivejši pametni mobilnik pa se imenuje Galaxy S21. Uporabniki bodo lahko izbirali med tremi modeli: S21, S21+ in S21 Ultra.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung

Galaxy S21 Ultra je največji član serije Galaxy S21, uporabniku nudi 17,27-cenimetrski dinamični AMOLED 2x zaslon, novost je, da se hitrost osveževanja zaslona prilagodi vsebini, ki si jo ogleduje (od 10 do 120 Hz). To po besedah proizvajalca zagotavlja boljšo sliko ob hkratni energetski učinkovitosti in podaljšanju življenjske dobe baterije.

Za fotografiranje zelo oddaljenih objektov ima uporabnik na razpolago do 100-kratni zum. V pomoč za ostro fotografijo se samodejno aktivira funkcija "Space zoom", ko imate dve sekundi v fokusu izbran motiv, lahko pa funkcijo aktivirate tudi ročno. Proizvajalec je v primerjavi s predhodnikom Galaxy S20 še dodatno izboljšal senzor za nočno fotografijo "Bright Night", ki je odslej hitrejši in poskrbi, da je na fotografijah manj šuma. Sami lahko tudi prosto izbirate čas osvetlitve. 

Serija mobilnikov Samsung Galaxy S21.
Samsung

Video je prvič mogoče zajemati z ločljivostjo UHD (30 ali 60 fps), med snemanjem pa preklapljati med vsemi objektivi (vključno s sprednjimi in glavnimi štirimi objektivi). Kot posebej uporaben so pri Samsungu izpostavili stabilizator slike, ki poskrbi, da so video tudi med hojo ali premikanjem uporabnika ne trese preveč.

"Single take" je funkcija, ki s pomočjo umetne inteligence posname več fotografij in video posnetkov, ne da bi sami morali preklapljati med različnimi načini. Vsaka fotografija je drugačna, saj uporabi tudi več leč, čas zajema motivov pa lahko prilagodite med 5 in 15 sekund in tako poskrbite, da bo končna bera resnično raznolika. Razvijalci so sodali še funkcijo "Dynamic motion", ki upočasni trenutke gibanja, za obdelavo videa pa prav tako poskrbi umetna inteligenca. 

Iskanje naprav

SmartThings Find je funkcija, ki pomaga poiskati naprave (pametne ure, tablične računalnike, druge mobilnike, slušalke), povezane z mobilnikom Galaxy S21. Za to uporablja standarda Bluetooth LE in tehnologijo Ultra Wide Band. Samsung navaja, da boste lahko svojo povezano napravo locirali, če ste jo pustili v drugi sobi stanovanja ali na drugi celini. Tudi če je naprava izključena. Želene naprave enostavno označite v aplikaciji in jih odkljukate, če želite, da se njihova lokacija pokaže na zemljevidu. 

Z Galaxy SmartTag obeskom, ki ga pripnete na nahrbtnik, ključe, skiro ali vstavite v denarnico, pa lahko s pomočjo aplikacije najdete tudi tako "označene" predmete. Grafika na zaslonu ob tem na podlagi jakosti signala prikazuje, kako blizu ali daleč od predmeta se nahajate.

S Pen pisalo, ki je bilo doslej rezervirano za serijo Note, si lahko pri Galaxy S21 Ultra omislite kot dodatek. Penkalo se enostavno vstavi ob strani v ovitek mobilnika, kjer se tudi polni. Nov telefon bo na voljo v dveh barvah - fantomsko srebrni in fantomsko črni. Serija pametnih mobilnikov Galaxy S21 bo na voljo od 29. januarja naprej. Za Galaxy S21 Ultra, različico 12/128 GB pomnilnika, velja priporočena maloprodajna cena 1249 evrov. Ob prednaročilu najzmogljivejšega modela v promocijskem obdobju med 14. in 28. januarjem prejmejo kupci Galaxy S21 Ultra 5G tudi Galaxy Buds Pro in Galaxy SmartTag.

Samsung Galaxy Buds Pro
Samsung
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta