(FOTO) Na žalni slovesnosti za Robertom Mugabejem precej manj ljudi, kot so pričakovali

STA, VČ
14.09.2019 17:33

Nekdanjega predsednika Zimbabveja bodo pokopali oktobra, da mu vmes zgradijo mavzolej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V zimbabvejski prestolnici Harare se je žalne slovesnosti za nekdanjim zimbabvejskim predsednikom Robertom Mugabejem udeležilo manj ljudi, kot so pričakovali. Okoli dve tretjini od 60.000 sedežev na stadionu v prestolnici je bilo praznih. Slovesnosti se je udeležilo več afriških državnikov. Mugabeja naj bi pokopali oktobra.
Slovesnost se je na športnem stadionu začela z vojaško parado ter vzklikanjem in petjem gostov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Od tujih državnikov so se slovesnosti med drugim udeležili predsednik Južne Afrike Cyril Ramaphosa, kenijski predsednik Uhuru Kenyatta, mozambiški predsednik Filipe Nyusi, predsednik Ekvatorialne Gvineje Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, bivši predsednik Gane Jerry Rawlings in bivša predsednika Južne Afrike Thabo Mbeki in Jacob Zuma.
Pokop, ki je bil sprva načrtovan za nedeljo, so zdaj prestavili na oktober, da mu bodo lahko v Harareju zgradili mavzolej pri spomeniku, ki je posvečen junakom naroda.

Stadion s 60 tisoč sedeži je bil zaseden le tretjinsko.
EPA
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta