(FOTO) Zaradi požara v Kaliforniji evakuirali več tisoč ljudi

STA, Gr.G.
03.07.2024 21:59

V okrožju Butte je moralo svoje domove zapustiti približno 13.000 ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V ameriški zvezni državi Kaliforniji so morali zaradi gozdnih požarov evakuirati več tisoč ljudi. Za dele države so razglasili najvišjo stopnjo pripravljenosti, poročajo ameriški mediji. Najnevarnejši požar je trenutno Thompsonov požar v Orovillu, severno od glavnega mesta države Sacramento, s katerim se bori več kot 500 gasilcev, je poročal Los Angeles Times.

Reuters
Reuters

V okrožju Butte pa je moralo svoje domove zapustiti približno 13.000 ljudi. Tudi požar Toll v okrožju Napa severno od San Francisca je povzročil zaskrbljenost, je poročala ameriška televizijska postaja NBC. Do torka popoldne so ga imeli pod nadzorom le manjši del.

Reuters
Reuters

Gozdni požari se v Kaliforniji ponavljajo v obdobjih izjemne vročine, hude suše in neviht. Po podatkih ameriške nacionalne vremenske službe bi lahko nov vročinski val pred četrtkovim praznikom dneva neodvisnosti prinesel temperature preko 40 stopinj Celzija.

Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta