Hrvaška televizija s srbsko zastavo razjezila kosovske Albance

M.R.
07.10.2019 21:37
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na hrvaškem odmeva manjši škandal, povezan z volitvami na Kosovu.
EPA

Poročanje o včerajšnjih volitvah na Kosovu so na hrvaški nacionalni televiziji pospremili s Srbsko zastavo, ki je bila prikazana za televizijsko voditeljico. To je močno razjezilo predstavnike Albancev na Hrvaškem, zaradi česar sta se predstavnica albanske manjšine v hrvaškem parlamentu Ermina Lekaj Prljaskaj in kosovski veleposlanik v Zagrebu Gezim Kasapolli sestala z vodstom HRT-ja. Prisoten je bil tudi glavni direktor HRT-ja Kazimir Bačić.
Albanska prestavnica v saboru je po sestanku na facebooku zapisala, da sta zahtevala javno opravičilo državne televizije, hkrati pa tudi disciplinski postopek proti trojici, ki naj bi bila odgovorna za napako. Poleg tega naj bi oba albanska sogovornika v goste povabili v informativni program, hkrati pa naj bi nacionalna televizija morala pripraviti dokumentarno oddajo, ki naj bi jo posneli na Kosovu.
{facebookpost}https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1012658612428365&id=100010527065109{/facebookpost}
"Zahtevala sva tudi, da bo nepsoreden vir informacij o položaju na Kosovu izključno RTK - kosovska televizije," je zapisala in pojasnila, da imata obe televizijski hiši sklenjen dogovor o sodelovanju, ki pa da "ga v praksi ni dovolj in da ravno zaradi tega prihaja do takih napak."
Spletni portal Index je novico o tem pospremil s komentarjem, da je škandalozno, če je bilo na sestanku res dogovorjeno to, da bo za državno televizijo edini vir informacij o dogajanju na Kosovu res RTK, kot to trdi albanska predstavnica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta