Hrvaško zajele obilne padavine, ponekod sneži. Za Dalmacijo izdali oranžno opozorilo

STA, Va
18.01.2023 11:03

Na Jadranu težave povzroča veter, v notranjosti države vidljivost zmanjšuje megla.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Hrvaško so v torek zvečer zajele obilne padavine, ki se bodo danes nadaljevale. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je zaradi močnega vetra izdal opozorila za celotno jadransko obalo, najslabše vremenske razmere pa napoveduje za osrednji in južni del Dalmacije. V Gorskem kotarju in Liki ponekod sneži.

Ceste so mokre in spolzke v večjem delu države, v Gorskem kotarju in Liki pa je ponekod na cestišča razmočen sneg. Zaradi nizkih temperatur je mogoča poledica, v notranjosti države pa megla zmanjšuje vidljivost, so sporočili iz podjetja Hrvatske autoceste (Hak).

Hak opozarja voznike, naj upoštevajo varnostno razdaljo, prilagodijo hitrost razmeram na cesti in uporabljajo zimsko opremo.

Padavine na Hrvaškem se bodo čez dan lahko okrepile, še posebej ob obali. Težave bo povzročal tudi močan veter, zato je DHMZ za Dalmacijo izdal oranžno opozorilo, za preostale dele obale pa rumeno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta