Kijev po skoraj dveh tednih znova tarča ruskih zračnih napadov

STA, M.D.
02.07.2023 17:40

Ukrajinska prestolnica Kijev je bila ponoči po skoraj dveh tednih znova tarča ruskih zračnih napadov z brezpilotnimi letalniki in raketami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ukrajinske zračne sile so danes sporočile, da je zračna obramba uspela uničiti vse sovražnikove rakete. Zaradi padlih razbitin je bilo sicer poškodovanih več hiš, ena oseba pa ranjena.

Po navedbah ukrajinske vojske je v ruskem napadu sodelovalo osem dronov iranske izdelave in tri križarske rakete, ki pa jih je ukrajinska zračna obramba sestrelila.

"Še en sovražni napad na Kijev," je na Telegramu objavil vodja vojaške uprave Kijeva Serhij Popko. V napadih so bile poškodovane tri hiše na območju prestolnice, potem ko so nanje padle razbitine uničenih dronov, ena oseba pa je bila ranjena, je sporočila vojaška uprava.

O ruskih napadih so poročali tudi iz drugih pokrajin v osrednjem in vzhodnem delu Ukrajine.

V Kijevu se je v soboto, ob začetku polletnega predsedovanja Španije Svetu EU, mudil španski premier Pedro Sanchez. Srečal se je z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim in ob tem Kijevu obljubil 55 milijonov evrov nove pomoči.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta