Križarko, na kateri ni okužb s koronavirusom, po petih zavrnitvah le spustili v pristanišče

Gr.G., STA
13.02.2020 10:07

Število okuženih na križarki Diamond Princess se je povzpelo na 218. Med več tisoč potniki, ki so že deset dni v karanteni, tudi šest Slovencev. Ladji Westerdam dovolili pristati šele, ko so za potnike skoraj pošle zaloge hrane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Na križarki Diamond Princess, ki je zaradi novega koronavirusa covid-19 v karanteni v Jokohami na Japonskem, so oblasti v zadnjih 24 urah potrdile 44 novih primerov okužb. S tem se je število okuženih z ladje povzpelo na 218. Med več tisoč potniki, ki so že deset dni v karanteni, je tudi šest Slovencev. Ladja je v karanteni, odkar so 3. februarja pri bivšem potniku, ki se je izkrcal v Hongkongu, ugotovili okužbo z novim koronavirusom.

EPA
Potniki morajo ostati v kabinah in nositi zaščitne maske ter ohranjati razdaljo z drugimi potniki, ko jim dnevno dovolijo za kratek čas na palubo. 
Reuters
Reuters
Ladja s Kambodže je s križarke MS Westerdam odpeljala vzorce krvi potnikov za testiranje okužbe s koronavirusom. 
Reuters

Skoraj bi zmanjkalo hrane

Križarko MS Westerdam pa je doletela drugačna usoda. V zadnjih dneh ji je pristanek zavrnilo pet azijskih pristanišč zaradi skrbi, da bi lahko bili potniki okuženi s koronavirusom, poroča BBC. Vendar na ladji s preko 2000 potniki in člani posadke ni okužen nihče. V torek je ladja nameravala pristati v Bangkoku, vendar ji dovoljenja niso izdali. Tajske vojaške ladje so jo pospremile iz zaliva in kapitan Vincent Smit je križarko usmeril proti Kambodži. V četrtek zjutraj je ladja priplula v pristanišče Sihanoukville. Ameriška potnica Angela Jones je za BBC dejala: "To jutro, zgolj videti kopno, je bil trenutek, ki mi je vzel sapo." 
{twitter}https://twitter.com/ChristinaKerby/status/1227788980592300032{/twitter}
Westerdam je iz Hong Konga izplula 1. februarja s 1455 potniki in 802 članoma posadke. Križarjenje naj bi potekalo štirinajst dni, za toliko časa je bilo na ladji tudi zalog in goriva. Teh pa ni bilo mogoče obnoviti, saj so ladji možnost pristanka zavrnile poleg Tajske tudi Tajvan, Guam, Filipini in Japonska.

Potniki na krovu MS Westerdam.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta