Močan potres pri Kninu: Zamajala se je zgradba, tresle so se omare

M.R.
06.02.2020 07:54

Območje Knina je 10 minut po 5. uri stresel močan potres, ki je zatresel celotni obalni del od Zadra do Šibenika, poroča hrvaška seizmološka služba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Žarišče potresa je bilo 23 kilometrov severozahodno od Knina, intenziteta (učinki) potresa pa je bila med V. in VI. stopnjo, kar pomeni, da gre za močan potres, ki lahko povzroči tudi nekonstrukcijske poškodbe - lasaste razpoke ali odpadanje manjših kosov ometa. 
{twitter}https://twitter.com/LastQuake/status/1225278838638358528{/twitter}
Hrvaški seizmologi še dodajajo, da za zdaj ni poročil o morebitni materialni škodi. 
Spletni portal Index.hr navaja bralko iz Zadra, ki je sporočila, da jo je potres zbudil. "Zamajala se je zgradba, tresle so se omare. Kot da bi orkan šel skozi hišo," je dejala za omenjeni portal. 
{twitter}https://twitter.com/hrtvijesti/status/1225296257519955968{/twitter}
Potres so saznanli tudi seizmografi slovenske državne mreže potresnih opazovalnic slovenske agencije za okolje (Arso), vendar pa za zdaj ni poročil, da bi ga čutili tudi slovenski prebivalci. Morebiti bi ga lahko v Sloveniji čutili prebivalci večnadstropnih stavb, so nam dejali na uradu za seizmologijo, a za zdaj takšnih poročil nimajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta