Nov ruski napad na pristanišče v regiji Odesa terjal smrtno žrtev

STA, A.L.
06.09.2023 08:12

Rusija je zgodaj davi z droni znova napadla pristanišče Izmail na Donavi na jugozahodu Ukrajine, pri čemer je bil ubit en človek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Pristaniška in kmetijska infrastruktura na območju sta v napadu utrpeli škodo, je sporočil guverner regije Odesa Oleg Kiper.

Napad se je zgodil še v nočnem času in je trajal tri ure, njegova glavna tarča pa je bilo pristanišče Izmail, je na Telegramu zapisal Kiper. "Žal je ena oseba umrla," je sporočil in pojasnil, da je bil žrtev kmetijski delavec, ki je bil huje ranjen, nakar je v bolnišnici umrl.

Na več območjih, kjer je potekal napad, je zagorelo in tako pristaniška kot kmetijska infrastruktura, vključno z upravnimi poslopji sta utrpeli škodo, je še dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Pristanišče Izmail na reki Donavi je po julijskem umiku Rusije iz sporazumu o žitu, ki je omogočal izvoz žita iz črnomorskih pristanišč, postalo glavna izvozna točka za ukrajinsko žito in druge proizvode.

Rusija je po propadu dogovora okrepila napade tako na širše območje Odese kot Mikolajiva, kjer se nahaja za izvoz kmetijskih proizvodov ključna infrastruktura. V noči na ponedeljek so denimo ukrajinske sile nad Odeso sestrelile 17 ruskih brezpilotnih letalnikov, ki so leteli zelo blizu sosednje Romunije.

Minulo noč je bil tarča napada tudi Kijev, po navedbah oblasti pa žrtev ali škode ni bilo. Ruska letala so na prestolnico med drugim izstreljevala manevrirne rakete, je prek Telegrama sporočil vodja mestne vojaške uprave Sergij Popko in dodal, da je vse uničila zračna obramba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta