Palestinci, ki so obtičali v Egiptu, se bodo lahko vrnili v Gazo

STA, A.L.
23.11.2023 16:09

Palestinci, ki so ob začetku izraelskega obleganja Gaze, obtičali v Egiptu, se bodo lahko od petka dalje prostovoljno vrnili v enklavo, je sporočilo palestinsko veleposlaništvo v Kairu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Egiptovski varnostni vir je sicer za dpa dejal, da je mejni prehod Rafa že pripravljen za Palestince, ki se želijo vrniti v Gazo.
Reuters

Samo na polotoku Sinaj je obtičalo skoraj 1000 Palestincev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Palestinsko veleposlaništvo je sporočilo, da se bodo lahko Palestinci, ki so obtičali na severnem delu Sinaja ob meji z Gazo, začeli prostovoljno vračati v petek. Palestinci, ki so obtičali v drugih delih Egipta, pa od sobote dalje.

Egiptovski varnostni vir je sicer za dpa dejal, da je mejni prehod Rafa že pripravljen za Palestince, ki se želijo vrniti v Gazo.

Repatriacijo so napovedali, potem ko sta palestinsko oboroženo gibanje Hamas in Izrael sklenila dogovor o prekinitvi obstreljevanja ter izmenjavi talcev in zapornikov. Dogovor naj bi stopil v veljavo v petek zjutraj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta