Papež Frančišek je rahlo prehlajen in izčrpan

STA, Va
06.11.2023 14:47

Od svoje izvolitve pred desetimi leti je imel papež že vrsto zdravstvenih težav

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Papež Frančišek se po številnih avdiencah počuti slabo in je nekoliko izčrpan, so danes sporočili iz tiskovnega urada Svetega sedeža. Svoje zdravstveno stanje je papež pokomentiral med današnjim sprejemom delegacije rabinov, na katerem ni prebral svojega govora, češ da se ne počuti dobro.

"Papež je rahlo prehlajen," je pojasnil tiskovni predstavnik Vatikana Matteo Bruni in dodal, da Frančišek kljub temu nadaljuje svoje obveznosti, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Frančišek je danes sprejel delegacijo rabinov, vendar se je odločil, da svojega govora med sprejemom ne bo prebral, češ da se ne počuti dobro. Za danes ima načrtovanih več zasebnih srečanj in javnih avdienc, med drugim pa se bo popoldne sestal s 7000 otroki z vsega sveta.

Od svoje izvolitve leta 2013 je imel Frančišek že vrsto zdravstvenih težav, od kolkov, bolečin v kolenih in povečane telesne teže do vnetja debelega črevesja in okužbe dihal. Letos je bil hospitaliziran dvakrat, marca zaradi bronhitisa, junija pa je prestal operacijo ukleščene trebušne kile.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta