Peticijo za prijetje Milorada Dodika podpisalo že 40 tisoč ljudi

Va
26.07.2021 13:17
Voditelj Republike srbske že dolgi niz let krši mir in varnost vseh državljanov BiH, navaja peticija, h kateri so pripeljali zadnji Dodikovi napadi na visokega predstavnika mednarodne skupnosti Valentina Inzka.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milorad Dodik 
Reuters

Potem ko je po poročanju medijev član predsedstva Bosne in Hercegovine Milorad Dodik sprožil peticijo zaradi zakonodajnega posega visokega predstavnika mednarodne skupnosti v BiH, avstrijskega diplomata koroškega Slovenca Valentina Inzka, po katerem bo kazenski zakonik BiH sankcioniral zanikanje genocida, je online platforma change.org objavila protipeticijo in jo naslovila Želimo, da je Milorad Dodik prijet in da se ga procesira. Do zdaj jo je podpisalo že skoraj 40 tisoč ljudi.

"Trenutni član predsedstva Bosne in Hercegovine že dolgi niz let krši mir in varnost vseh državljanov BiH. To počne s svojo retrogradno politiko ter z osebnimi stališči in izjavami, ki so praktično vsakič usmerjene proti nesrbskemu prebivalstvu v BiH," navaja peticija. "Mi smo edina država, ki jo negira njen predsednik," piše v peticiji: "Za BiH, za njeno in za bodočnost njenih državljanov destruktivne poteze vleče že leta, ker želi prikriti ves kriminal, za katerim stoji zadnjih 30 let." 

Valentin Inzko 
Reuters

Dodikovo negiranje genocida in njegove nove najave, da bo manjšo entiteto, Republiko srbsko, odcepil od BiH, zdaj ko (spet) javno nasprotuje potezi visokega predstavnika, ogrožajo varnost vseh državljanov Bosne in Hercegovine, piše v peticiji, katere pobudnik je po pisanju medijev v BiH eden od bosanskih youtuberjev.

"To lahko označimo za predsednikov državni udar, da bi prikril svoje kriminalne in druge ilegalne aktivnosti," navaja peticija in zahteva Dodikov odhod.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta