Plenković: Timmermans nima podpore voditeljev in predsedstva EPP

STA
30.06.2019 21:19

Hrvaški premier je tudi izpostavil, da je nasprotovanje kandidatu EPP za predsednika komisije Manfredu Webru povsem neutemeljeno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nizozemec Frans Timmermans nima podpore voditeljev in predsedstva konservativne družine za položaj predsednika Evropske komisije, je ob prihodu na vrh EU dejal hrvaški premier Andrej Plenković po posvetovanjih na ravni desnosredinske Evropske ljudske stranke (EPP).
O predlogu, ki kroži neuradno in po katerem naj bi bil Timmermans kandidat za predsednika komisije, je Plenković danes dejal, da ni podpore za ta predlog na ravni voditeljev in celotnega predsedstva EPP. To je po Plenkovićevih navedbah jasen in trden konsenz, zato pričakuje dolga in težavna pogajanja.
Hrvaški premier je tudi izpostavil, da je nasprotovanje kandidatu EPP za predsednika komisije Manfredu Webru povsem neutemeljeno in zgolj izgovor, da predsednik komisije ne bi bil iz EPP. To za EPP po njegovih besedah ne pride v poštev, na enak način se lahko diskvalificira tudi kandidata socialistov in liberalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta