Pridržali tri sodnike, za katere obsojeni Zdravko Mamić trdi, da so koruptivni

09.06.2021 12:05
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravko Mamić
EPA

V Osijeku so danes pridržali tri sodnike, ki jih je obsojenec Zdravko Mamić, nekdanji in padli alfa in omega zagrebškega nogometnega klub Dinamo, obtožil korupcije: da so od njega zahtevali denar, da so sprejemali darila in so torej podkupljeni.

Pridržani so Darko Krušlin, Zvonko Vekić in Ante Kvesić, eden od naštetih je podpisan pod Mamićevo prvostopno obsodbo.

Kot je znano, je vrhovno sodišče potrdilo obsodbi bratov Mamić, menedžerja Zdravka in pozneje še bivšega trenerja Zorana, račune Dinama naj bi bila stanjšala za 116 milijonov kun. Oba sta zdaj begunca pred hrvaškim pravosodjem v BiH in ju za zdaj ščiti bosansko državljanstvo.

Odvetnik sodnika Krušlina Ljubo Pavasović Visković pravi, da je akcija tožilstva pravzaprav obvod, da pravosodje pride do begunca Zdravka Mamića in ga privede na Hrvaško, na prestajanje zaporne kazni. Oglasil se je tudi vplivni odvetnik Ante Nobilo. Pravi, da so današnja pridržanja na Hrvaškem "bomba".  

Zdravko Mamić se je oglasil na facebooku. Hvaležen je, je napisal, da se je po "vsem trpljenju in solzah", ki so za njim, njegovo družino, sodelavci, začel pregon "koruptivnih lopovov v sodniških krogih".  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta