Putin po intervjuju: Nisem zelo užival, od Tuckerja Carlsona sem pričakoval ostra vprašanja

Va
15.02.2024 18:08

Ruski predsednik je komentiral kontroverzni intervju, ki ga je ameriški novinar posnel v Moskvi in je zgolj v nekaj urah na omrežju X dosegel več kot 120 milijonov uporabnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Putin in Carlson v Kremlju.
EPA

V intervjuju kontroverznih izpraševalca in intervjuvanca je Vladimir Putin po lastnih besedah pričakoval agresivna in ostra vprašanja, "da bi lahko odgovoril z isto mero", a je Tucker Carlson ubral drugačno taktiko, je ruski predsednik izjavil na prokremeljskem kanalu na Telegramu.  

Putin je dodal, da ni njegova stvar soditi o vsebini intervjuja. Ameriški novinar da ga je poskušal sicer nekajkrat prekiniti, kljub temu pa se je, "presenetljivo za zahodnega novinarja", izkazal kot strpen, "poslušal je moje dolge monologe, predvsem v zvezi s preteklostjo". Putin tako ni dobil priložnosti parirati na način, kot se je bil namenil, je povedal.

Ruski predsednik še pravi, da bi bilo žalostno, če bi ameriške oblasti zaradi intervjuja z njim Carlsona prijele. Bi pa "sankcije zoper Tuckerja po obisku v Rusiji pokazale pravi obraz moderne liberalnodemokratske diktature v ZDA", je še izjavil Putin.

Do lani je Tucker Carlson delal za Fox News, takrat pa so z njim prekinili sodelovanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta