Rusko prorežimsko novinarko naj bi posilili Čečeni, obračunali tudi s snemalcem

A.L.
31.01.2023 10:41

Snemalca so pretepli, novinarko pa prisilili v spolni odnos.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med tistimi, ki naj bi posilili rusko novinarko, naj bi bil tudi nečak čečenskega voditelja Ramzana Kadirova (na fotografiji).
Reuters

V javnost je pricurljalo pismo ruske televizije NTV, ki trdi, da so njihovo novinarko v  ukrajinskem Melitopolu posilili Čečeni. Olga Zenkova, prorežimska novinarka, naj bi v Melitopolu naredila reportažo in predstavila razmere v mestu, ki so ga na samem začetku vojne zasedli Rusi. Tam je naletela na zloglasno čečensko brigado. Med napadalci naj bi bil tudi nečak voditelja Ramzana Kadirova, Hasan Ibrahimov.

Kot so poročali nekateri mediji, so ruske oblasti po prejetih informacijah prepovedale poročanje o incidentu, vendar je NTV zahtevala preiskavo uradnih organov o primeru.

Kot je navedeno v sporočilu za javnost NTV, sta bila dopisnica Olga Zenkova in snemalec Artiomas Jepifanov na terenu v Melitopolu. 17. januarja sta bila na večerji v eni od mestnih restavracij, ko so ju napadli "ljudje v maskirnih uniformah, ki so rekli, da so borci bataljona Ahmat". Snemalca so pretepli, novinarko pa prisilili v spolni odnos. Televizija za zdaj ničesar ne komentira.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta