Scholz napovedal skorajšnje pogovore s Putinom

N.S., STA
10.06.2023 14:29

Nemški kancler Olaf Scholz je dejal, da namerava ohraniti stike z ruskim predsednikom in se z njim "kmalu" spet pogovoriti. Pred tem je predstavil stališča Berlina do vojne in dejal, da je treba preprečiti zaostrovanje konflikta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Scholz je opozoril, da se je s Putinom pogovarjal kmalu po tem, ko je ruski voditelj pred 15 meseci dal ukaz za obsežno invazijo na Ukrajino. "Kmalu nameravam to ponoviti," je dejal na kongresu nemške protestantske cerkve v Nürnbergu.

Pogoj za pravičen mir je, da Rusija umakne svoje vojake, je nadaljeval Scholz. V občinstvu so se občasno zaslišali vzkliki "pogajanja". Scholz pa se je odzval: "Pogajanja so v redu. Vprašanje je, kdo se s kom pogaja in o čem."

Meje v Evropi se ne bi smele premikati s silo, je dejal nemški kancler. "Prav je bilo in je prav, da pri vseh svojih dejavnostih delujemo usklajeno. Vsak korak je treba pretehtati in ne smemo delovati sami. Temu načelu smo zavezani že od samega začetka," je še poudaril.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta